Consumabile de hârtie – ajutorul igienic în orice business

Autor: IgienaPHS
04 Dec 2019
Consumabile de hârtie – ajutorul igienic în orice business

Greu ne-am putea imagina viața fără banalele șervețele, prosoapele de unică folosință și, indispensabila, hârtie igienică. Acestea stau la baza confortului nostru în viața de zi cu zi, atât cea personală cât și în cea profesională.

Pentru că nu ne putem lipsi de consumabilele de hârtie, trebuie să facem alegeri inteligente care, pe termen lung, nu ne vor afecta bugetul. Compania IgienaPHS vine cu soluții eficiente pentru diferite industrii și astfel putem discuta despre hârtie medicală, hârtie industrială care are un spectru larg de utilizare, de la bucătării, ștergerea aparaturii medicale și chiar spălătorii auto, până la hârtia igienică și protecțiile din hârtie pentru toalete.

 

Rolele cearșaf hârtie pentru domeniul medical – un scut împotriva microbilor

Nimeni nu își dorește să ajungă în clinici medicale sau, mai rău, prin spitale însă nevoia și dorința de a ne păstra sănătoși pentru noi și pentru cei dragi ne convinge că trebuie să facem și acest gen de vizite. Mediul clinic este sau ar trebui să fie un mediu curat, perfect igienizat și dezinfectat însă, de multe ori lucrurile nu stau chiar așa. Eforturi se fac în acest sens prin impunerea unor rigori speciale și măsuri după fiecare consultație a pacienților. Așadar, în procesul de menținere a unei unități spitalicești la standardele corecte de igienă, pe lângă detergenții și dezinfectanții profesionali special destinați mediului medical, se impune și utilizarea unor cearșafuri medicale de hârtie. Consumabilele de hârtie confecționate sub formă de rolă acționează precum o barieră între pacient și pat, evitând astfel contaminarea acestora cu diverși microbi, virusuri sau bacterii periculoase. După fiecare pacient consultat, cadrele medicale au obligația de a arunca aceste hârtii medicale și de a pune altele noi.

Prosoapele de hârtie sunt folosite de către pacienți și pentru a se șterge pe corp, spre exemplu în urma unei ecografii dar și de către personalul medical la ștergerea mâinilor. În plus, folosite împreună cu un dezinfectant puternic, cadrele medicale și personalul auxiliar le pot folosi și pentru curățarea și igienizarea aparaturii din cabinet.

Spre exemplu, lavetele de hârtie industriale sunt suficient de rezistente pentru a rezolva ștergerile ușoare cum ar fi cele din laboratoare, ansamble de componente mici și zonele de servicii adresate populației.
Această hârtie industrială este practică, economică, versatilă și reprezintă un ajutor igienic în activitățile zilnice pe care le efectuați. Este un produs de unică folosință, biodegradabil, realizat cu tehnologia Airflex și are o suprafață texturată pentru o curățare temeinică.

 

O igienă perfectă a mâinilor în băi publice

În clinicile și centrele spitalicești se recomandă utilizarea prosoapelor de hârtie în detrimentul uscătoarelor de mâini deoarece acestea din urmă, prin suflarea aerului, pot împrăștia virușii și bacteriile care pot rezista destul de mult pe mâini. Spre exemplu, virusul herpetic rezistă până la două ore, Rotavirusul, care creează infecții gastro-intestinale, poate rezista până la 60 de zile, iar Influenza 10-15 minute. De aceea sunt recomandate prosoapele de hârtie de unică folosință care pot fi aruncate după utilizare.

Nu putem să nu atingem nimic în jurul nostru și nici să ajungem germofobi nu este o idee bună, însă putem face alegeri inspirate care sunt potrivite atât pentru cadrele medicale – cele mai expuse anumitor riscuri – cât și pentru pacienți. Iar opțiunile potrivite le găsiți la Igienaphs.ro.