Combate răul de mișcare cu uleiuri esențiale

10 Jan 2020
Combate răul de mișcare cu uleiuri esențiale

Posibilitatea de a călători în toată țara și în toată lumea este acum mai evidentă decât oricând. Cu toate acestea, deși omul modern a început să călătorească mai mult, organismul nostru ar putea întâmpina unele dificultăți “tehnice”. Uneori pare o adevărată provocare pentru mintea și corpul nostru să ne aventurăm în orice fel de călătorie. Din fericire, uleiurile esențiale pot fi o soluție salvatoare în aceste cazuri.

Ce este răul de mișcare?

Oricine a experimentat o stare de disconfort atunci când a călătorit cu avionul sau cu mașina, cunoaște simptomele. Grețuri și stare de rău, disconfort abdominal, oboseală, vomă, dureri de cap, amețeală etc.

Răul de mișcare este o perturbare care apare în corpul nostru atunci când călătorim. Hormonii pot afecta întregul organism, de la foame la starea de spirit și la funcțiile cardiace.

Cei care trebuie să înfrunte răul de mișcare atunci când călătoresc pe o distanță mai lungă, ajung prea obosiți la destinație, pentru a se bucura de tot ceea ce și-au propus.

Uleiuri esențiale terapeutice pentru rău de mișcare

Răul de mișcare poate face ca o călătorie plăcută să se transforme într-un dezastru. Din fericire, uleiurile esențiale pot fi de mare ajutor, mai ales că sunt 100% naturale.

Ele pot induce un somn mai odihnitor. Energizează și revitalizează corpul și mintea, echilibrează nivelul de melatonina și alți hormoni.

Cele mai bune uleiuri esențiale pentru rău de mișcare sunt lavanda, menta și lemongrass-ul. Nu sunt singurele opțiuni, dar reprezintă un punct de plecare important. Uleiurile esențiale pot fi găsite și în formule combinate, având astfel efecte mai puternice și mai eficiente. 

De exemplu, Purressentiel propune un cocktail cu 7 uleiuri esențiale încapsulate într-un produs tip roll-on pentru rău de mișcare. Aceste uleiuri esentiale terapeutice Purressentiel tonifică și stimulează sistemul digestiv, combat grețurile și disconfortul care apare în timpul călătoriilor. 

Cum să folosiți uleiurile esențiale terapeutice pentru răul de mișcare?

Poate că cea mai comodă metodă este de a folosi produsele tip roll-on, care sunt batoane solide ce conțin mai multe uleiuri esențiale. Au dimensiuni compacte și pot fi strecurate cu ușurință în orice geantă. Pentru că sunt deja preparate cu uleiuri purtătoare, se aplică direct pe piele (la încheietura mâinii, la tâmple, pe gât, în spatele genunchilor etc).

Vă recomandăm să aplicați 7 uleiuri esentiale Roll-on Puresssentiel anti-mișcare la încheietura mâinilor, să frecați încheieturile, una de cealaltă, și apoi să inhalati profund aromele naturale. Faceți acest lucru înainte de a vă urca în mașină, înainte de călătorie sau chiar în timpul mersului.  

Dacă folosiți uleiuri esențiale brute, este critic să le combinați cu uleiuri purtătoare (cum ar fi uleiurile de măsline, cocos sau migdale)  înainte de a le aplica topic, pentru că sunt extrem de puternice și pot produce iritații.  

Pentru a afla mai multe despre uleiurile esențiale, vizitați essentia.ro