Cloud accounting? Iata tot ce trebuie sa stii despre avantajele programelor de salarizare “on cloud”

29 Jul 2021
Cloud accounting? Iata tot ce trebuie sa stii despre avantajele programelor de salarizare “on cloud”

 

Pana de curand, multe afaceri mici au fost reticente in adoptarea unui software nou, din cauza costului initial implicat in instalarea acestuia. Doar companiile mari si-au permis cu adevarat sa implementeze un program de salarizare “on cloud” pentru a-si optimiza operatiunile. 

 

Cu toate acestea, piata globala de software de salarizare bazata pe cloud reprezinta o necesitate, in special pentru eficienta operationala.

 

Citeste in continuare despre ce este un program de salarizare bazat pe cloud si care sunt beneficiile acestui software:

Un program de salarizare bazat pe tehnologia “on cloud” este un sistem de gestionare a salarizarii in care poti accesa, opera si controla totul intr-un mod foarte rapid. Mai exact, poti vedea efectiv timpii de lucru ai angajatilor tai, poti genera rapid adeverinta de concediu medical si, de asemenea, poti gestiona de la distanta orice model nou de contract, fara nimic altceva decat un computer conectat la internet.

 

 

  • Reduce costurile

 

 

Folosirea unui software de salarizare bazat pe cloud elibereaza o afacere de complexitatea si cheltuielile de achizitionare, intretinere si modernizare a computerelor si a soft-ului local. 

 

Spre deosebire de sistemele locale vechi care necesita o activitate interna pentru a fi actualizate la fiecare cativa ani, sistemele de salarizare cloud sunt actualizate de catre furnizorii lor, ori de cate ori este necesar, adesea de mai multe ori pe an, practic fara niciun lucru de implementat din partea departamentului de IT intern.

 

 

  • Creste productivitatea 

 

 

Programele de salarizare situate in cloud permit atat proprietarilor de afaceri, departamentului de HR, precum si contabililor sa acceseze informatiile necesare oriunde s-ar afla.

 

De asemenea, un sistem de salarizare bazat pe cloud este un suport masiv pentru departamentul de salarizare, in special atunci cand exista angajati care inca lucreaza la distanta. De exemplu, poate permite angajatilor sa lucreze din orice locatie, pentru ca exista optiunea de pontaj automat.

 

Pastrarea evidentei angajatilor, colectarea documentelor si validarea acestora necesita timp. Practic, software-ul de salarizare bazat pe cloud permite sa delegi o parte din munca de rutina inapoi catre angajatii tai. 

 

 

  • Datele despre angajati sunt centralizate si securizate

 

 

Salarizarea inseamna mai mult decat calcularea salariilor angajatilor. Daca nu iti organizezi toate inregistrarile angajatilor intr-un loc central, chiar din prima zi de lucru a angajatilor, acest proces poate afecta acuratetea salariilor. 

 

Cu software-ul in cloud poti urmari si gestiona informatiile legate de contractele de munca si istoricul angajatilor, cum ar fi incadrarea, beneficiile, reviziile salariale si concediile, utilizand o sursa centralizata de date. Daca vrei sa fii in pas cu tehnologia, gasesti aici un program pentru salarizare, care sa-ti asigure securitatea datelor cu caracter personal ale angajatilor tai, datorita protocoalelor de securitate instalate in cloud.

 

In concluzie, o afacere isi poate imbunatati eficienta prin implementarea unui sistem integrat de salarizare bazat pe cloud, cu risc minim si cerinte de personal intern reduse. De asemenea, este un sistem integrat care ofera rentabilitate mai rapida a investitiei minime efectuate, permite o mai mare fiabilitate, securitate si confidentialitate a datelor. 

 

Sursa Foto: Pexels.com