Cititoarele de coduri de bare, o solutie optima pentru numeroase industrii

18 Oct 2021
Cititoarele de coduri de bare, o solutie  optima pentru numeroase industrii

Traim intr-un secol in care informatiile circula cu o viteza de-a dreptul uluitoare, gratie sistemelor informatice la care avem acces in prezent si pe care le utilizam cu regularitate. Sistemul de coduri de bare spre exemplu a devenit un element universal, atat pentru bunuri cat si pentru servicii. Astfel, nu gresim absolut deloc daca spunem ca un cititor de coduri de bare a schimbat aproape complet modul in care putem identifica in prezent produsele din cadrul unui depozit, persoanele din aeroporturi sau pacientii din spital. Asadar, putem spune ca un cititor de coduri de bare este un dispozitiv multifunctional, cu multimple aplicatii din diferite industrii.

Cititoarele de coduri de bare sunt utilizate in prezent la scara larga intr-o varietate de industrii, astfel ca aceste dispozitive nu ne mai sunt straine, la fel cum nu mai pot fi considerate niste tehnologii ultra moderne. Cu toate acestea insa, cititoarele de coduri de bare moderne am putea spune ca au revolutionat modul in care interactionam si identificam produsele din cadrul unui depozit si nu numai. Iata asadar cateva motive pentru care un cititior de coduri de bare reprezinta o investitie inspirata pentru business-ul tau!

            Codurile de bare elimina numeroase erori

Codurile de bare se regasesc astazi peste tot in jurul nostru, de la magazine, aeroporturi si spitale, pana la depozite. Unul dintre motivele principale pentru care aceste coduri de bare au devenit atat de uzuale se datoreaza faptului ca elimina aproape in totalitate erorile de identificare. In trecut, acestea erori se putea strecura destul de usor avand in vedere ca o secunda de neatentie din partea unui angajat era suficienta pentru a nota un cod gresit. Astfel de erori se transforma in timp in costuri inutile.

Cititoarele de coduri de bare eficientizeaza timpul de lucru

Un alt avantaj al cititoarelor de coduri de bare, greu de trecut cu vederea de altfel, este faptul ca acestea reusesc sa eficientizeze semnificativ timpul de lucru al muncitorilor. Un exemplu elocvent este reprezentat de procesul de inventariere. Daca in trecut totul de desfasura cu ajutorul hartiei si pixului, in prezent, apasarea unui simplu buton este singurul efort pe care trebuie sa il depui pentru a putea identifica un produs. Acest lucru nu doar ca reduce semnificativ sansele ca anumite erori sa se strecoare, insa eficientizeaza semnificativ si eforturile depuse in vederea realizarii unui proces de inventariere.

Robustitatea, o caracteristica de baza a cititoarelor de coduri de bare

Un cititor de coduri de bare modern este in acelasi timp si o investitie facuta pe termen lung daca luam in calcul robustitatea deosebita a acestor dispozitive. Mai precis, un cititor de coduri de bare de calitate nu va intampina niciun fel de probleme daca va fi utilizat in medii industriale, acolo unde in general conditiile de mediu nu sunt sunt dintre cele mai prielnice. Mai exact, functionalitatea acestora ramane aceeasi chiar si atunci cand un cititor de coduri de bare este expus la temperaturi ridicate sau scazute, oferind o rezistenta sporita la cazaturi si poate chiar functiona si acolo unde exista umezeala. Ideal ar fi insa sa fie ferit de acestea pe cat posibil.