Cele mai potrivite exerciții HIIT pentru începătoare

01 Nov 2019
Cele mai potrivite exerciții HIIT pentru începătoare

Tip de antrenament cardio care are la bază serii de exerciții solicitante pentru organism, astfel se definește HIIT, adică High Intensity Interval Training. În traducere, înseamnă “Antrenament în intervale de intensitate ridicată”. Seturile de exerciții se efectuează în serii scurte, de doar câteva zeci de secunde, urmate de pauze. Un astfel de antrenament este eficient în definire, tonifiere, dar și pierdere în greutate. 

Pentru începătorii în tainele exercițiilor HIIT se recomandă 10 și mai apoi 20 de minute de High Intensity Interval Training, de două ori pe săptămână, pentru ca organismul să se obișnuiască ritmului alert al antrenamentului cardio.

Îți prezentăm, mai jos, câteva exerciții potrivite pentru tine, dacă ești începător în antrenamentul HIIT:

Genuflexiunile

Ai grijă să le execuți corect. Stai în poziție dreaptă, cu picioarele ușor depărtate. Ghidează-te după umeri. În timp ce îndoi genunchii și încordezi abdomenul, coboară posteriorul și menține poziția câteva secunde. Apoi, cu greutatea pe călcâie, revino la poziția inițială. Acordă atenție și respirației, astfel încât să inspiri la coborâre și să expiri la urcare.

Fandările

Fandările sunt și ele ideale pentru începătorii în antrenamentul HIIT, mai ales că lucrează complet cu partea de jos a corpului. Acest exercițiu te va ajuta să îți tonifiezi picioarele și mușchii fesieri.

În poziție dreaptă, cu picioarele depărtate, începe să flexezi, pe rând, genunchii, făcând un pas în față. Repetă mișcarea cu fiecare picior. Ai grijă să porți pantofi sport pentru femei a căror talpă să fie antiaderentă, pentru a evita alunecarea. Pe originals.ro găsești modele special concepute pentru antrenamente, care te vor ajuta să execuți mișcările fără să întâmpini probleme.

Burpees

Acest exercițiu presupune forță și mobilitate și este unul dintre cele mai eficiente din antrenamentul HIIT. Din poziție dreaptă, coboară în genuflexiune. Du-ți picioarele în spate și din poziția de planșă realizează o flotare. Apoi, revii în genuflexiune și te ridici ajungând la poziția inițială, însă nu oricum, ci executând o săritură pe vârful picioarelor.

Mountain Climbers

Acest exercițiu HIIT te va ajuta să-ți dezvolți musculatura integral, lucrând mușchii abdominali și solicitându-i la capacitate maximă. Perfect pentru a obține un abdomen de invidiat, acest tip de mișcare te ajută să arzi și numeroase calorii, iar modul de execuție este foarte simplu. Din poziția de flotare, ridică genunchii în dreptul pieptului, pe rând. Imaginează-ți că ai alerga pe loc, aceasta este mișcarea de bază a exercițiului.

Marele avantaj îl reprezintă timpul scurt de execuție, ceea ce îl face permisibil pentru cei care sunt mereu pe fugă și nu au vreme de petrecut ore în șir în sala de sport. În plus, executat corect, antrenamentul HIIT oferă rezultate rapide într-un timp foarte scurt.