Cele mai importante avantaje ale unui implant dentar

22 Jan 2021
Cele mai importante avantaje ale unui implant dentar

Pierderea dinților nu este doar o problemă estetică, ci și una de sănătate, pentru că poate produce dificultăți de masticație, iar în timp va determina atrofia osoasă. De aceea, implantul dentar este cea mai eficientă soluție în cazul pierderii unuia sau mai multor dinți, deoarece poate preveni orice problemă ar putea să apară. 

În prezent, prețul unui implant dentar a devenit mai accesibil, iar tehnologia modernă folosită presupune o intervenție rapidă și sigură, nedureroasă și cu rezultate de durată. Iată care sunt cele mai importante avantaje ale unui implant dentar:

Rezultatul este unul de durată

Un implant dentar corect realizat asigură un aspect natural al danturii, iar rezultatul este unul de durată. Prin folosirea unor materiale bio-compatibile sunt prevenite eventuale reacții de respingere a implantului, iar masticația și vorbirea vor fi imediat îmbunătățite. Obiceiurile zilnice pot fi reluate imediat după implant, iar singura condiție care trebuie respectată pentru a preveni eventuale neplăceri este igiena orală corectă.

Reduce pierderea osoasă

Lipsa unui dinte va determina, în timp, pierderea masei osoase în acea zonă. Singura metodă prin care poate fi prevenit acest fenomen este implantul dentar. Implantul va stimula osul, înlocuind astfel dintele natural pierdut și oprind atrofia osoasă. În acest fel, va fi stimulată și sănătatea gingiei. Dincolo de acest rol important pentru sănătate, implantul va preveni și deformarea gurii prin retracție osoasă, complicație care poate determina un aspect îmbătrânit al fizionomiei.

Contribuie la sănătatea întregii danturi

Un implant bine realizat va proteja întreaga dantură, oferind susținere dinților din jur. Totodată, prin prevenirea atrofiei osului, implantul va asigura sănătatea gingiei și stabilitatea altor dinți, care ar putea deveni mobili și ar cădea în cazul în care osul și gingia vor avea de suferit. Prin urmare, implantul nu înseamnă doar înlocuirea unui dinte, ci este o metodă prin care pot fi prevenite probleme serioase de sănătate la nivelul întregii cavități orale.

Este o intervenție sigură și nedureroasă

Implantul dentar nu este o intervenție dureroasă, deoarece se realizează sub anestezie, iar procedură este chiar mai simplă decât unele extracții dentare. Nu există un risc de sângerare sau de infecție, dar pacientul trebuie să respecte cu strictețe recomandările medicului stomatolog, iar igiena dentară să fie impecabilă. Vindecarea completă durează între 3 și 6 luni, pentru că procedura se realizază în mai multe etape: inserarea implantului, montarea bontului protetic și, la final, coroana dentară.

Prin urmare, implantul dentar are numeroase avantaje, de aceea recomandăm o discuție cu medicul stomatolog despre această opțiune, în cazul pierderii unui dinte.