Cele mai importante 3 calitati ale unui serviciu de gazduire web

02 Nov 2018
Cele mai importante 3 calitati ale unui serviciu de gazduire web

In urma experientei noastre in ceea ce priveste serviciile de web hosting profesionale, cele mai importante calitati sunt: uptime, viteza si asistenta. Fiecare dintre ele contribuie la oferirea unei experiente cat mai placute utilizatorului serviciilor respective. Dar, pentru a va face o idee legata de motivele pentru care consideram ca aceste calitati sunt cele mai importante, va invitam sa ramaneti alaturi de noi in aceste cateva randuri.

 

Uptime

 

Uptime, sau timpul de functionare al unui site, cu cat este mai ridicat cu atat este mai bine. Daca, de exemplu, un provider de astfel de servicii garanteaza prin contract faptul ca exista un uptime de 99,9% pe luna, atunci acest lucru inseamna ca site-ul este inaccesibil cel mult 0,1% dintr-o luna, ceea ce inseamna nu mai mult de trei sferturi de ora. Acesta este un avantaj intrucat va garanteaza faptul ca nu aveti foarte mult de pierdut si nici clienti care ar fi dorit sa achizitioneze produsele sau serviciile dumneavoastra.

 

Viteza de incarcare a website-ului

 

Apoi, viteza de incarcare a website-ului este iarasi foarte importanta. Este totodata una dintre principalele caracteristici care ar trebui sa va intereseze atunci cand apelati la o anumita firma de hosting. Mai ales daca detineti un magazin virtual, un site care se incarca greoi ar putea sa duca la pierderea unor clienti sau mai rau, la ratarea unor comenzi. De asemenea, este bine cunoscut faptul ca daca un website se incarca greu atunci ati pierdut poate pentru intotdeauna vizitatorul respectiv. Este important ca serverul de gazduire sa nu fie nici el foarte aglomerat si sa existe mecanisme de izolare a conturilor pentru ca un vecin ,,galagios” sa nu afecteze performanta site-ului tau.

In conditii normale un website se poate incarca in 3 secunde dar poate suferi scaderi drastice de performanta atunci cand se confrunta cu un varf de trafic, precum cele de Black Friday sau sarbatori. In aceste situatii este recomandat sa colaborati cu furnizorul de gazduire web si cu echipa tehnica. Acestia pot oferi solutii astfel incat sa nu fiti dumneavoastra cel care are de suferit la final.

Asistenta tehnica

 

Asistenta tehnica de calitate reprezinta motorul unei bune functionalitati a website-ului. In primul rand, serviciile de asistenta tehnica trebuie sa fie disponibile non stop prin telefon si e-mail. Astfel, pentru cele mai urgente probleme puteti avea un ajutor de nadejde. Asistenta tehnica trebuie sa fie compusa din oameni competenti, fiecare bun pe domeniul pe care il reprezinta. Acest lucru este important pentru ca solutiile la probleme sa fie oferite fara prea mult timp de decizie legat de ce ar fi perfect pentru a rezolva problema.

Un alt criteriu important pe care trebuie sa il indeplineasca echipa de asistenta tehnica este sa fie dispusa sa faca eforturi suplimentare pentru a rezolva problemele care apar.

Aceste trei calitati nu sunt singurele pe care trebuie sa le indeplineasca un serviciu de web hosting insa, din punctul nostru de vedere sunt cele mai importante. Daca serviciile respective ofera toate aceste trei elemente si sunt de calitate ridicata atunci inseamna ca ati gasit serviciile perfecte pentru website-ul dumneavoastra.