Cele mai cool ținute pe care să le accesorizezi cu botine

27 Oct 2021
Cele mai cool ținute pe care să le accesorizezi cu botine

Există un gen de încălțăminte pe care te poți baza, în mare, pe tot parcursul anului și pe care îl poți purta cu aproape orice ținută din garderobă. Acestea sunt botinele, niște încălțări ce ajung până la nivelul gleznei și care sunt recomandate mai ales în zilele de toamnă sau de primăvară. 

Botinele sunt prin natura lor destul de elegante, astfel că au o flexibilitate mare în ceea ce privește asortarea și accesorizarea. Prin urmare, se pot asocia cu o gamă mai largă de articole vestimentare. Cu toate acestea, faptul că botinele au supraviețuit ani de zile trendului oscilant nu înseamnă că sunt întotdeauna atât de ușor de asortat. Te invit să descoperi în rândurile următoare o serie de ținute cool pe care le poți accesoriza cu botinele, toamna aceasta.

Botine cu blugi

Datorită popularității lor de azi, există o varietate largă de stiluri și forme de botine pe piață și fiecare va putea adăuga ceva diferit ținutei tale. Botinele și blugii reprezintă acea potrivire ideală și cu adevărat irezistibilă. Datorită unui aspect de regulă slim cele mai multe botine sunt accesorizate cel mai bine cu blugi subțiri sau strâmți. Diferența este făcută însă de lungimea blugilor, mai exact la partea inferioară, acolo unde întâlnește botina. Aici există mai multe opțiuni pentru purtare acestei combinații, în funcție de tipul blugilor purtați. Sunt blugii cu un design decupat (flare) care vor da un aspect echilibrat botinei, sau blugii care se pot purta prin aplicarea manșetei în partea de jos (fără a exagera însă formarea manșetei, pentru a nu deveni încărcată). De asemenea, blugii pot fi purtați cu spațiu între margine și botină, ceea ce va face să se vadă pielea, sau cu marginea introdusă în interior pentru a acoperi glezna și orice porțiune a pielii.

Botine cu blugi strâmți (skinny)

În ciuda impresiilor că li s-ar fi dus vremea, trebuie spus că în privința blugilor skinny lucrurile nu stau deloc așa. Combinația cu botine reprezintă un ansamblu clasic la care fetele îndrăgostite de modă recurg foarte des. Botinele de damă din piele naturală par cele mai potrivite pentru această asociere. Partă împreună cu un pulover tricotat și un palton prevăzut cu centură și tocmai ai obținut o ținută simplă, rafinată și cool.

Botine cu rochie mini

După ce ai purtat mereu botinele preferate cu blugii, poate fi greu să-ți imaginezi că ele merg și cu altceva. Ei, bine, află că merg așa că nu-ți fie teamă și încearcă și altceva. Fie că porți o rochie mini cochetă și feminină, fie că porți una mai strâmtă, o pereche de botine intrată în combinație cu acestea aduce un aspect neașteptat. Ținuta poate fi completată frumos cu niște colanți, sau cu o pereche de șosete de designer marcate la vedere, sau chiar cu picioarele goale. Nu poate exista vreo combinație de acest gen de care să nu te îndrăgostești.

Botine cu rochie midi

Aspectul echilibrat al botinelor cu o rochie midi poate deveni o opțiune fantastică, ideală pentru lookuri cool de zi și seri casual. Această asociere va oferi o înfățișare elegantă care va încânta privirea plus că-ți va oferi o notă de seriozitate.

Botine cu fustă mini

Combinația botinelor cu fustele mini este atât de populară, încât cu adevărat pare că este veche de când lumea. Iar pentru ea se apreciază că orice tip de botine poate funcționa. Și asta datorită modului în care botina se echilibrează chiar și cu tivul scurt al unei fuste mini. Această ținută prin care îți poți etala picioarele se poate completa cu un bluză tricotată, decupată sau nu, și șosete de designer cu marca la vedere.

Botine cu pantaloni scurți

Accesorizarea pantalonilor scurți cu niște botine inspirate din vestul îndepărtat degajă un aer cu adevărat exotic. Această siluetă fermecătoare se asociază excelent cu pantaloni scurți din denim, bumbac sau piele animală, atunci când pur și simplu dorești să-ți afișezi piciorul gol. Poți completa ținuta cu o bluză cu decolteu și accesoriza cu o geantă din piele.

 Fie că porți blugi, pantaloni, fustă sau o rochie botinele pot fi o opțiune excelentă de încălțăminte, așa că nu le ocoli toamna aceasta.