Cele mai comune intrebuintari ale sitei din inox

19 Jan 2021
Cele mai comune intrebuintari ale sitei din inox

Sita de inox este un material folosit in numeroase domenii si fara de care anumite proiecte nu ar fi posibile. Prin urmare, ocupa un loc important in toate magazinele de materiale de constructii atat in mediul online cat si in mediul offline. Persoanele interesate de sita de inox vor gasi pe https://www.allindustrialfv.ro/catalog/sita-inox-154 cele mai bune produse, in forme diversificate si cu proprietati variate, astfel incat sa poata obtine rezultatele dorite. Iti prezentam modul in care sitele de inox sunt utilizate in diverse situatii.

Cele mai comune tipuri de site si utilizarea lor

Pe piata sunt in prezent disponibile mai multe tipuri de sita, unele mai putin comune si altele utilizate pe scara larga. Din aceasta categorie, cele care sunt folosite pe scara larga sunt cele din otel inoxidabil. Proprietatile acestor site sunt cele care le fac atat de cautate si de apreciate in domeniu. Sitele confectionate din otel inoxidabil sunt produse, asa cum spune si numele lor, din inox. Ele sunt disponibile sub forma unor impletituri, obtinute prin teserea sarmei in diverse forme, care raman constante pe toata suprafata sitei. In functie de diametrul orificiilor si de sectiunile obtinute, o rola de sita din inox are aceleasi proprietati pe toata lungimea sa. Sunt site care au fost impletite in forma de patrat, dar exista si variante in forma de romb, cu densitati diferite, in functie de scopul pentru care sita va fi utilizata. In ceea ce priveste materialele, sunt folosite in majoritatea cazurilor aliajele de cea mai buna calitate asa cum sunt cele care contin nichel sau pur si simplu inox.

De asemenea, sunt si site care pot fi confectionate din platina pentru anumite aplicatii care necesita proprietati foarte avansate. Pentru cei mai multi dintre consumatori, sitele sunt vazute ca simple obiecte inoxidabile, pe care le pot folosi in diverse proiecte, atat in mediul industrial cat si DIY. Sitele sunt produse de companii care cu asta se ocupa si trebuie sa fie caracterizate printr-o buna rezistenta pe termen lung, la factorii corozivi din mediu.

Sitele din inox sunt articole greu de inlocuit in procesul de constructie pentru ca sunt materialele care stau la baza procesului de armare. Aceste site sunt de foarte multe ori disponibile la preturi foarte bune si sunt incluse in diverse proiecte, inclusiv pentru garduri sau pentru alte activitati casnice.

Un tip special de sita este plasa numita Rabitz care a fost produsa din aliaje cu putin carbon, astfel incat sa poata fi accesibila la preturi mici, fiind utilizata in cantitati foarte mari. De asemenea, trebuie mentionat faptul ca in functie de proprietatile generale, sitele din inox au pretul variat, astfel incat fiecare persoana care are nevoie de astfel de site, va trebui sa tina cont de specificatiile proiectului in care produsul va fi inclus.

Atunci cand cauti cele mai bune site din inox, cea mai buna varianta este aceea de a gasi exclusiv produse de buna calitate, pe care sa te bazezi pe termen lung si care sa reziste in aceeasi forma multi ani, astfel incat investitia initiala sa fie amortizata.