Cele mai captivante genuri de cărți pe care să le citești

24 Mar 2020
Cele mai captivante genuri de cărți  pe care să le citești

Un adevărat cititor nu dă niciodată înapoi când vine vorba despre lectură! Iată câteva genuri de cărți pe care trebuie să le încerci cel puțin o dată în viață.

Cărți de dragoste

A trecut ceva timp de când ai simțit fiorii primei iubiri, însă prin intermediul cărților de dragoste vei rememora aceste emoții intense! Totodată, vei învăța că nu există bărbatul perfect și nici femeia perfectă, implicit nici povestea perfectă! Fiecare cuplu este unic, iar micile neînțelegeri dau sarea și piperul unei relații! În plus, o doză de romantism nu strică niciodată! Cu siguranță vei descoperi că te regăsești în anumite personaje și vei citi cu sufletul la gură pățaniile lor! Cine știe, poate că, până la urmă, o să-ți faci curaj să-ți mărturisești dragostea față de o anumită persoană…

Cărți thriller și polițiste

Poate că ziua îți vezi de jobul tău obișnuit și de activitățile casnice, însă, după programul de lucru, ai ocazia să-ți asumi o altă identitate. La prima vedere, ești doar un iubitor de lectură. La o privire mai profundă, îți dai seama că, de fapt, ești un om al legii și că te afli pe urmele unui răufăcător. În timp ce, filă cu filă, devorezi cărți thriller, reușești să pui cap la cap indicii prețioase pentru a rezolva cele mai încurcate cazuri.

Cărți SF și fantasy

Cărțile SF și fantasy sunt cel mai bun combustibil al imaginație! Deplasare cu viteza luminii? Încearcă puterea gândului! Dacă te pasionează știința, tehnologia, tărâmurile îndepărtate și personajele fantastice, s-ar putea să petreci multe nopți albe de dragul cărților din această categorie!

Jurnale și memorii

Hai să recunoaștem că una dintre plăcerile nevinovate ale oricărui iubitor de lectură este să arunce un ochi indiscret în cele mai intime gânduri ale personalității preferate! Nu vorbim aici doar despre actori și cântăreți, ci și despre scriitori și figuri istorice. Totodată, astfel de scrieri ne ajută să descoperim și latura umană a acestor personalități. Așa aflăm că s-ar putea să avem câteva lucruri în comun și ajungem să le privim cu alți ochi întreaga activitate.

Cărți pentru copii

Știai că, de fapt, cărțile pentru copii nu sunt doar pentru copii? Limita de vârstă este extinsă până pe la vreo 103 ani, însă, până acum, nimeni nu a avut curaj să vorbească despre asta. Indiferent de câți ani ai, e imposibil să nu apreciezi o carte plină, plină de ilustrații frumoase și de povești cu învățăminte. În plus, din când în când, e bine să-l lași pe copilul interior să iasă la joacă!

Cărți de psihologie 

Nu există instrucțiuni de folosire ale minții umane, însă cărțile de psihologie te pot ajuta să înțelegi ce și de ce ți se întâmplă. Totodată, te ajută să-i înțelegi pe cei din jurul tău și să le dai sfaturi bune atunci când aceștia ți se confesează. Citirea unei cărți de psihologie nu este întâmplătoare. Ea este rezultatul unei dorințe interioare de a autocunoaștere și de găsire a unor răspunsuri.