Ce unelte nu trebuie să lipsească din casa ta?

17 Oct 2019
Ce unelte nu trebuie să lipsească din casa ta?

De multe ori trebuie să facem mici reparații prin casă sau sa montam un raft ori sa fixam un tablou nou pe perete. Sunt activități simple, pentru care nu e nevoie de ajutorul unui „meseriaș”, dar ele nu pot fi realizate fără uneltele necesare.

Acestea pot fi cumpărate dintr-un magazin de scule și unelte, dar mai întâi să vedem care sunt obiectele care nu ar trebui să lipsească din nicio locuință.

 

Șurubelnițele

Sunt indispensabile pentru a strânge un șurub slăbit sau pentru a repara o balama la o piesă de mobilier. Cu ajutorul lor putem desface o grilă de ventilație pentru a o curăța, sau chiar să scoatem capacul unui ceas de mână, pentru a-i schimba bateria.

Ciocanul

Se numără printre cele mai des utilizate unelte, modelele mai noi, cu „gheară” putând fi folosite atât pentru a bate cuie sau a îndrepta diferite piese, cât și pentru a scoate cuiele înfipte adânc în materiale.

Patentul

Este o altă unealtă care nu trebuie să lipsească din nicio gospodărie, putând fi utilizată pentru a tăia bucăți de cablu ori sârmă, dar și pentru a îndrepta piese metalice subțiri, a slăbi piulițe și multe altele. 

Banda izolatoare

Atunci când cablurile electrice din casă se deteriorează sau când avem nevoie să înnădim două bucăți de cablu, banda izolatoare este instrumentul ideal. Aceasta nu doar că menține contactul între cele două bucăți de cablu, dar asigură și izolarea acestuia, eliminând riscul de electrocutare.

Scară multifuncțională

Scara este indispensabilă oricărui gospodar care locuiește la casă, putând fi utilizată în grădină, pentru repararea streșinii sau acoperișului, ori atunci când trebuie curățat coșul de fum.

Acestea sunt uneltele de bază, indispensabile în orice locuință. În funcție de nevoile fiecărei gospodării, putem cumpăra și alte scule utile, dar pentru alegerea lor ar fi bine să mergem la un magazin specializat.