Ce sunt uleiurile esentiale?

Ce sunt uleiurile esentiale? Este o intrebare la care multi dintre cei care aud ca au beneficii, cauta un raspuns relevant. Numeroase plante contin substante foarte puternice si concentrate in radacini, seminte, flori, fructe sau scoarta. Acesti compusi naturali sunt, practic, uleiuri esentiale. Sunt esenta unei plante – un cadou pe care pamantul il face omenirii, pregatit pentru a oferi puterea naturii celor care le intrebuinteaza.

Datorita compozitiei lor unice, ofera multe beneficii organismului si mediului. Daca aceste substante naturale sunt extrase corect, ele pot fi folosite pentru a imbunatati viata de zi cu zi a celor care le utilizeaza.

Cum functioneaza uleiurile esentiale?

Cand se deschide o sticluta de ulei esential natural, simturile sunt instantaneu coplesite de aroma sa puternica, chiar si de la distanta. Ceea ce se detecteaza prin miros sunt elementele naturale ale uleiului esential. Aceste proprietati unice fac din uleiurile esentiale o alegere ideala pentru aromoterapie.

Compozitia biologica a fiecarui ulei esential este diferita. Drept urmare, aromele si beneficiile fiecarui ulei sunt unice. Compozitia unui ulei esential variaza in functie de multi factori legati de conditiile de viata ale plantei din care provine. Amplasarea geografica, metoda si durata distilarii, anul de productie, vremea si sezonul, si chiar momentul zilei in care se recolteaza pot avea o influenta decisiva asupra calitatii generale a uleiului esential.

Utilizarea si beneficiile uleiurilor esentiale

Beneficiile acestor uleiuri variaza de la planta la planta, in cadrul aceleiasi familii botanice si chiar de la specie la specie. Echilibrul delicat dintre componentele aromatice ale fiecarui ulei esential este ceea ce face aroma sa unica si ii confere virtuti deosebite.

Uleiurile esentiale confera unei plante mirosul, o protejeaza de ostilitatea mediului sau natural si chiar contribuie la polenizare. In plus, uleiurile esentiale se preteaza la o multitudine de utilizari in casa si au diverse beneficii pentru oameni.

Utilizarea extractelor de plante si a produselor derivate din plante este adanc inradacinata in traditiile ancestrale. Uleiuri esentiale au fost folosite in civilizatiile antice de pe toata planeta pentru:

  • aromaterapie;

  • ceremonii religioase;

  • ingrijire personala;

  • medicina holistica;

  • prepararea mancarii;

  • ritualuri de frumusete.

In prezent, acestea sunt utilizate in diferite ritualuri de zi cu zi si pentru a imbunatati mediul de viata, dar si pentru diverse remedii naturale.Se folosesc si pentru gatit si curatare, ca parte a ritualului de ingrijire personala.

Nicio lista nu poate fi exhaustiva cand in discutie intra modurile in care se pot folosi uleiurile esentiale. In functie de continut, de utilizarile aprobate si de instructiunile de pe eticheta pot fi utilizate inclusiv pentru:

  • o respiratie proaspata;

  • piele tanara si sanatoasa;

  • purificarea si revigorarea aerului;

  • crearea unei atmosfere reconfortante;

  • difuzarea unei arome energizante;

De ce ZABE atunci cand subiectul este achizitionarea uleiurilor esentiale?

ZABE propune o oferta atractiva de uleiuri esentiale de calitate. Uleiurile esentiale ultra-versatile se adapteaza dorintelor si nevoilor pe care clientii magazinului online le au pentru a obtine diverse beneficii.

In oferta ZABE.ro au fost incluse numeroase tipuri de uleiuri esentiale, precum: neem, pin, musetel, german, trandafir, chimen negru, luminita noptii, brad argintiu, coada soricelului, oregano, alune de padure, salvie, avocado, portocale, melisa, tamaie, lemon grass, mandarin, lavanda, , grapefruit, menta, dafin, ienupar, cimbru, jojoba, nucsoara, lamaie, musetel, eucalypt, sunatoare si multe altele.

Aromoterapia este practica ce are ca scop utilizarea uleiurilor esentiale, iar acestea sunt alcatuite din molecule aromatice foarte puternice. Prin urmare, este necesar sa se respecte modurile de utilizare recomandate, dozele si precautiile de utilizare, pentru fiecare ulei esential folosit.