Ce obiective turistice recomanda turistii straini care au vizitat Bucurestiul

Am discutat cu mai multi turisti straini care au ales sa viziteze capitala in concedii, pentru calatorii de afaceri sau pentru studii si am descoperit obiectivele turistice care le-au atras acestora atentia. Cei mai multi au spus ca dupa ce au gasit cazare in regim hotelier, au pornit in explorare, iar ceea ce au gasit interesant se afla in lista de mai jos.

Biserica Stavropoleos

Aceasta biserica dateaza din 1724, an in care a fost construita la initiativa unui calugar grec. Intrarea complexa, cu coloane, imbina stilul brancovenesc cu arhitectura greaca si transforma aceasta biserica intr-un punct de reper unic in capitala. In aceasta biserica ortodoxa, turistii au putut admira sculpturile din piatra si lemn, care combinau elementele specific romanesti cu cele bizantine. In jurul bisericii se afla o curte cu pietre funerare, toate datand din secolul XVIII. Biserica este apreciata chiar si de turistii straini cu religii diferite, care au admirat numarul mare de fresce aflate pe pereti si toate icoanele din lemn. In trecut, in acest complex exista un han, alaturi de o manastire, insa cele doua obiective au fost distruse.

Curtea Veche sau Curtea Domneasca

Curtea Domneasca se afla in mijlocul centrului vechi si a servit multi ani ca resedinta a domnitorilor valahi. Cel mai cunoscut domnitor care a locuit aici a fost Vlad Tepes, cunoscut si international, datorita legendelor din jurul sau. O statuie a lui Vlad Tepes poate fi vazuta inca de la intrare si reprezinta unul dintre putinele lucruri care au ramas din trecut, alaturi de vechile ziduri, coloane si arcuri ale unei cetati uriase. Palatul a fost restaurat in secolul XVI de Mircea Ciobanul, atunci cand s-a dezvoltat si zona Lipscani in jurul cetatii, care a devenit un important centru comercial si gazda celor mai priceputi mesteri. Tot in aceasta perioada a fost construita si biserica, imediat langa palat. In Muzeul din Curtea domneasca pot fi vazute artefactele gasite intre ruine.

Muzeul satului

In anul 1936 a fost infiintat Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti, acesta fiind un loc unic, care se extinde in Herastrau si care arata modul de viata din Romania. Poti vizita 300 de cladiri traditionale, printre care si casele taranesti cu acoperis de stuf, casele mari din lemn si mai multe tipuri de ateliere, biserici sau mori, aduse din fiecare regiune a Romaniei. Cladirile au fost demontate cu atentie si trimise muzeului unde au fost reconstruite pentru a fi integrate in parc. Totodata, aici poti vedea si ceramica, artefacte si numeroase alte obiecte traditionale din toata tara.

Muzeul national de arta

Acest muzeu se afla in fostul Palat Regal si este cel mai important muzeu de arta din tara, gazduind o colectie completa de arta romaneasca. Muzeul a fost infiintat in anul 1948 si este locul care gazduieste Colectia Regala formata din peste 100.000 de lucrari ale celor mai mari artisti romani. Tot aici poti admira si sculputuri moderne, poti vizita camera Constantin Brancusi si poti vedea Galeria Europeana, unde vei face cunostinta cu opere ale celor mai mari artisiti internationali.