Ce înseamnă KW și care sunt cele mai bune centrale termice pe gaz în 2021?

Ne aflăm în punctul istoric în care foarte multe centrale termice pe gaz sunt bune, eficiente și pot asigura încălzirea unei locuințe pentru foarte mulți ani. Cea mai bună centrală este acum cea care se potrivește cel mai bine cu stilul tău de viață, de suprafața locuinței, de combustibilul la care ai acces și de modul de funcționare pe care tu îl preferi.

În acest articol îți vom oferi și două exemple de centrale foarte bune, dar până atunci, iată ce trebuie să știi atunci când alegi să cumperi o centrală termică pe gaz.

Ce înseamnă KW?

Indicele de putere de kW al centralelor pe gaz este unul dintre cei mai importanți factori decizionali pentru viitorul utilizator al unei centrale. De ce? Acest indice de kW este informația care ne spune ce putere termică are centrala pe care o analizăm. Astfel, dacă vei achiziționa o centrală care nu are suficientă putere, vei avea un disconfort termic, încălzirea va fi una deficitară, iar centrala se va uza mai repede.

Dacă puterea termică a centralei va fi prea mare pentru locuința ta, vei observa un consum crescut de energie și resurse. Atunci când alegem o centrală trebuie să avem în vedere dacă aceasta va îndeplini atât funcția de încălzire, dar și de preparare a apei calde menajere, pentru câte camera va face acest lucru, câți consumatori, ce debit trebuie să onoreze și ce suprafață are locuința unde va fi instalată.

Exemplu: Un apartament de aproximativ 100 mp, fie 70, 80, 90, 110 și cu o singură baie funcțională, va fi ideală o centrală termică ce are o putere de 24 kW. Așa se va putea atinge cel mai bun randament, consum și eficiență termică. Dacă locuința ta depășește 160 de mp spre 200, te poți orienta la o centrală de 32 kW

Odată stabilită puterea termică, este momentul să alegi cât de performantă să fie centrala, ce funcții să aibă, regimuri de consum, conectivitate, tehnologizare, etc.

Cele mai bune centrale termice pe gaz pentru case

Viessmann Vitodens 050 de 24 kW

Am ales centrala termică viessmann 24 kW deoarece oferă o eficiență energetică uriașă în raport cu prețul și design-ul centralei. Încă nu a intrat în generația centralelor cu ajustări ale design-ului, deci nu vei vedea Diamond Edge, sau sticlă neagră pe partea frontală.

Dar primești o centrală cu eficiență energetică de 108%, deloc zgomotoasă, compactă, schimbător de căldură Inox-Radial din oțel inoxidabil la prețul de 3649 RON.

Vaillant ecoTEC Pure VUW 236/7-2

Și ecoTEC Pure este tot o centrală termică pe gaz în condensație, care datorită tehnologiei, a reușit să ofere un confort termic mai mare decât modelele anterioare, la un cost cu 30% mai mic. Aqua-Power-Plus este o tehnologie care permite centralei să aibă mereu o rezervă de energie ce poate fi folosită strict pentru prepararea apei calde. Astfel, centrala nu ajunge niciodată în stadiul de supradimensionare.

În încheiere

Informații adiționale despre centrale pot fi găsite pe blogurile de specialitate, dar noi le recomandăm în baza cercetărilor făcute de echipa noastră. Atât centrala Vaillant ecoTEC Pure 236/7-2 cât și Viessmann Vitodens 050-W 24 kW, sunt excelente pentru locuințe și apartamente de bloc. Alege ce ți se potrivește!