Ce greșeli trebuie evitate când vine vorba de acoperișul casei tale?

03 Sep 2020
Ce greșeli trebuie evitate când vine vorba de acoperișul casei tale?

Vrei să îți constuiești o casă sau pur și simplu îți amenajezi locuința actuală și nu știi ce decizii să iei în ceea ce privește materialele utilizate sau manopera? De foarte multe ori oamenii au tendința de a alege cele mai ieftine variante, pentru a nu fi nevoiți să cheltuie prea mulți bani. Indiferent în care din cele două situații te aflii, trebuie să ții cont de faptul că un material de proastă calitate sau o treabă făcută doar de dragul de a fi făcută poate produce deteriorarea întregii locuințe. Acest lucru este valabil și în ceea ce privește acoperișul, unul din cele mai importante elemente ale unei case.

Acoperișul are un rol foarte important, și anume de a proteja întreaga construcție de factorii externi, precum fenomenele meteo sau șocurile mecanice. Țigla metalică pentru acoperiș este o variantă pe care noi o recomandăm, deoarece aceasta nu va permite infiltrarea apei în locuința ta și va ajuta la prevenirea apariției umezelii în exces și a mucegaiului, care au efecte negative asupra casei tale.

Dacă vei alege cele mai renumite branduri, este posibil să fii nevoit să scoți mai mulți bani din buzunar, dar vei diminua riscul ca acoperișul tău să se deterioreze, ceea ce te va scăpa de grija unor costuri neprevăzute cu reparațiile.

Iată cele mai comune greșeli, pe care este bine să le eviți atunci când vine vorba despre acoperișul casei tale:

De ce să plătesc un profesionist, când pot să fac singur toată treaba?

Acoperișul este format din mai multe straturi, care funcționează împreună ca un sistem. Pentru a-și menține rolul de protecție, fiecare strat trebuie să fie instalat corect și cu atenție. Din acest motiv, este indicat să apelezi la oameni calificați în acest domeniu, chiar dacă acest lucru presupune o cheltuială suplimentară. În acest fel, te vei asigura că acoperișul tău va fi etanș și îți va proteja locuința fără probleme pentru o perioadă lungă de timp.

O să aleg cele mai ieftine materiale pentru acoperiș, pentru a-mi rămâne suficienți bani să amenajez restul locuinței

Pentru a evita această greșeală, este bine să înțelegi importanța pe care o are acoperișul pentru întreaga locuință. Chiar dacă decizi să alegi cele mai bune materiale pentru restul locuinței tale, trebuie să ții cont de faptul că acestea vor fi afectate dacă pentru acoperiș vei opta pentru materiale a căror calitate lasă de dorit.

Acoperișul meu prezintă câteva semne de deteriorare, dar cred că mai poate rezista câțiva ani buni

Cu cât vei amâna mai mult înlocuirea sau repararea acoperișului vechi și deteriorat al casei tale, cu atât vor crește costurile cu reparațiile sau eventualele daune datorită infiltrațiilor. Este indicat să acționezi imediat ce au apărut primele semne evidente că acoperișul are nevoie de reparații și să nu aștepți ca apa să se infiltreze în pereți și tavan.

Așadar, evitând aceste greșeli destul de des întâlnite, vei diminua atât riscul ca acoperișul tău să se deterioreze, cât și riscul ca apa să se infiltreze în locuința ta, ceea ce ar produce stricăciuni foarte mari și costisitoare.

Sursa: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/acoperi-arhitectura-cladire-construc-ie-209266/