Ce este un detergent bio şi de ce să îl alegi pe acesta?

01 Nov 2019
Ce este un detergent bio şi de ce să îl alegi pe acesta?

Atunci când trebuie să alegi un detergent de rufe, trebuie să ţii cont de mai multe aspecte, printre care impactul asupra mediului înconjurător, impactul asupra sănătăţii şi compoziţia chimică a produsului. Luând în calcul aceste trei aspecte, vei realiza că detergenţii obişnuiţi pot fi extrem de dăunători pentru sănătatea ta şi a familiei tale. Substanţele nocive din cosmetice sau detergenţi pot cauza boli, aşa că ar fi timpul să faci o schimbare. Probabil că ai auzit de detergenţi bio, iar dacă nu ai încercat unul până acum, îţi oferim câteva motive să testezi acest produs!

Curăţă eficient toate petele

Detergentul bio conține enzime speciale, care ajută la descompunerea compușilor grași,  care se găsesc în petele de pe îmbrăcăminte. Aceste enzime acționează eficient pentru a îndepărta petele de pe ţesături, chiar şi la temperaturi mai scăzute.

Mult mai sănătos pentru piele

Pe lângă faptul că este extrem de eficient, detergentul bio este conceput special pentru persoanele cu piele sensibilă sau pentru copii. Spre deosebire de detergentul clasic, cel bio nu lasă reziduuri pe haine, care pot intra în piele sau care pot fi inhalate de către copii. De multe ori, acest lucru poate duce la diverse afecţiuni, iritiaţii, alergii, astm sau tulburări endocrine.

Conţine ingrediente naturale

Spre deosebire de detergenţii clasici, detergentul bio conţine ingrediente naturale, care nu dăunează organismului şi nici mediului înconjurător. De obicei, detergenţii clasici sunt fabricaţi la scară mare, cu ingrediente ieftine şi dăunătoare, dar care sunt menite să atragă succesul comercial. Spre exemplu, detergenţii care „dau strălucire hainelor”, lasă de fapt un strat de molecule peste ţesătură, care reflectă lumina ultravioletă şi dau senzaţia de strălucire a culorii. Aceste chimicale care rămân pe haine, ne fac pielea mult mai sensibilă, iar cu timpul apar diverse alergii, iar riscul cancerului de piele poate creşte.

Care este cel mai bun detergent bio

Pe piaţă există două tipuri de detergent bio, cel pudră şi cel lichid, fiecare având proprietăţi diferite. Detergentul bio lichid este destinat persoanelor cu pielea sensibilă, având în compoziţia sa apă, săpun organic şi alte ingrediente naturale. În schimb, detergentul bio sub formă de pudră, nu conţine niciun fel de chimicale şi nici coloranţi industriali, fiind conceput special pentru persoanele cu alergii sau pentru bebeluşi.

Aşadar, detergentul bio este o alegere mult mai bună decât orice alt detergent clasic, deoarece protejează mult mai bine ţesăturile şi nu dăunează organismului uman. Deşi acest produs conţine numai ingrediente naturale şi ar trebui să fie mai scump decât un detergent normal, acum există pe piaţă detergenţi bio pentru buzunarul oricui. Pentru început, poţi cumpăra o cantitate mai mică de detergent bio şi îl poţi testa la câteva spălări, pentru a vedea diferenţa.