Ce branduri de whiskey se cumpara în 2020?

10 Aug 2020
Ce branduri de whiskey se cumpara în 2020?

Whisky-ul este o băutură alcoolică simplă, dar completă. Preparată printr-un proces ușor cu ingrediente simple, whisky-ul  este o băutură sublimă, extrem de complexă și cu multe variații. Fiind o băutură nelipsită de la evenimente și adorată de oamenii cărora le place alcoolul de calitate, brandul este cel care decide ce sticlă de whisky  cumperi. De cele mai multe ori, cuvântul whisky este asociat cu o serie de branduri celebre, iar astăzi îți vom spune care dintre acestea se cumpără cel mai mult în anul 2020.

Jack Daniel’s

Jack Daniels este unul dintre cele mai celebre branduri de whisky din întreaga lume. Acesta este produs în orașul Lynchburg, Tennessee, USA. Datorită procesului de realizare, a gustului și aromei pe care le are, acest brand de whiskey a devenit extrem de popular într-un timp relativ scurt. Cel mai cunoscut sortiment este Black Label, Jack Daniel`s Old No.7, disponibil în magazinele de bauturi online.

Johnnie Walker

Istoria acestei băuturi alcoolice este plină de ambiție și autenticitate. Johnnie Walker a avut ambiția să-și creeze propria băutură alcoolică, pe baza unui amestec inspirat de single malt-uri. În anul 1855 fiul acestuia, Alexander Walker, preia afacerea tatălui său, însă în anul 1867, tot seniorul este cel care produce prima sticlă pătrată, emblematică lui Johnnie Walker. Printre cele mai vândute sortimente de whisky se află: Green Label, Gold Label, Platinum Label și Blue Label.

Chivas Regal

Această băutură alcoolică a fost preparată în anul 1801 de către frații John și James Chivas. Gama ”Chivas Regal”, cea mai cunoscută de altfel, are în componență sortimente cu perioade diferite de maturare: 12, 18,21 sau 25 de ani. În anul 1999 a câștigat medalia de aur la un concurs internațional dedicat băuturilor alcoolice, la categoria whisky.

Lagavulin 16 YO

Considerat un clasic pe plan mondial, Lagavulin 16 YO nu este un whisky consumat de un băutor novice. Cu un parfum puternic și o aromă intensă bogată în malt și îmbogățită de o suavă aroma fructată, whisky-ul Lagavulin 16 YO se află în topul celor mai cumpărate, dar și apreciate băuturi alcoolice ale anului acesta.

Nikka Whisky From The Barrel

Whisky-ul japonez Nikka Whisky From The Label este format dintr-un amestec de multiple tipuri de  malț și cereale, depozitat ulterior în butoaie timp de 3-6 luni pentru armonizarea aromelor. Pe piața internațională a whisky-ului, această băutură alcoolică este considerată un produs excepțional, mai ales pentru raportul calitate-preț pe care îl are.

Pe lângă gustul puternic pe care îl are, fiecare brand de whiskey are o poveste în spate pe care este bine să o cunoști. Calitatea este cuvântul care descrie cel mai bine acest sortiment de băutură alcoolică, așa că momentul tău de răsfăț poate începe cu un pahar de whiskey.