Ce afaceri poţi începe chiar de la tine de acasă?

02 Aug 2021
Ce afaceri poţi începe chiar de la tine de acasă?

Din ce în ce mai multe persoane se gândesc să îşi înceapă propria afacere, astfel încât să îşi poată monetiza hobby-urile. Lucrând pentru tine îţi vei putea dezvolta anumite skill-uri, deoarece le vei pune în practică, şi, totodată, te vei putea dezvolta ca şi antreprenor. După o anumită perioadă vei putea gândi din punct de vedere analitic, punând evoluţia business-ului tău pe primul loc, iar tu vei putea creşte împreună cu afacerea ta!

Dacă ești la început de drum, îți recomandăm articolul de la EDUKIWI despre cum să începi o afacere de la zero!

În cazul în care eşti la început de drum în lumea afacerilor, trebuie să ştii faptul că nu ai nevoie de un buget extrem de mare pentru a îţi începe propriul business. De altfel, dacă nu ai idee ce hobby-uri poţi monetiza, în acest articol îţi vom prezenta idei de afaceri de acasă. Printre cele mai populare tipuri de afaceri se numără:

  1. UI/UX design

În ziua de astăzi mai multe companii au nevoie de site-uri şi aplicaţii care să prezinte o interfaţă plăcută şi atractivă din punct de vedere estetic. Dacă eşti pasionat de UI/UX design îi vei putea ajuta să creeze cele mai interesante platforme, care să atragă diferiţi clienţi şi utilizatori. De altfel, vei putea customiza singur întreaga interfaţă, în urma unui simplu click.

UI/UX design îmbină perfect elemente din mai multe domenii precum IT, Marketing şi Graphic Design. Dacă eşti o persoană talentată, atunci acesta poate fi un job perfect pentru tine. De altfel, îţi poţi deschide chiar şi propria afacere şi să îţi setezi un catalog de preţuri pentru serviciile pe care le prestezi.

Pentru a deschide o astfel de afacere nu ai nevoie de un buget prea mare, ci doar de tehnologia necesară, precum un laptop performant, iar întreaga ta activitate se poate desfăşura de acasă. Astfel, nu vei avea nevoie să investeşti într-un spaţiu de lucru.

  1. Marketing online

Dacă eşti pasionat de creaţie, însă UI/UX design nu se număra printre domeniile care te pasionează, vei putea întotdeauna să îţi începi propria ta afacere în domeniul Marketing online. Acesta este extrem de important, datorită faptului că majoritatea firmelor au nevoie de marketeri care pot crea conţinut atractiv, bazat pe statistici şi studii.

Pentru o astfel de afacere vei avea nevoie doar de un calculator performant, cu memorie mare, astfel încât să poţi stoca toate proiectele la care lucrezi. Totuşi, în anumite cazuri poţi achiziţiona şi un laptop de back-up, pentru a te asigura că întreaga informaţie este salvată. Pe EDUKIWI.RO poți găsi și mai multe astfel de idei de afaceri.

  1. IT

În prezent mai multe afaceri şi-au mutat activitatea în online, acestea având nevoie de personal care să poată crea site-uri perfect funcţionale. Dacă te numeri printre persoanele care au astfel de skill-uri, poţi ajuta diferitele afaceri locale să se dezvolte în online şi, totodată, să ai câştiguri în urma realizării unor astfel de proiecte.

În cazul în care doreşti să îţi deschizi propriul business de IT, este important de ştiut că poţi desfăşura toate activităţile din online direct de la tine de acasă. Pentru a îndeplini aceste task-uri, vei avea nevoie doar de un laptop performant.