Cazare in Oradea de astazi

20 Jun 2019
Cazare in Oradea de astazi

Orașul Oradea este așezat între dealurile care despart și unifică armonios Câmpia Crișanei și terminațiile deluroase ale Munților Apuseni. Crișul Repede desparte orașul în aproape două părți egale. Daca vrei sa ajungi in Oradea si sa petreci cateva zile in acest oras frumos, ar fi bine sa te gandesti serios sa-ti gasesti cazare inainte sa ajungi in orasul de pe cris. Cazare poti gasi, fie cauti pe internet prin cuvintele – cazare oradea – fie – pensiuni oradea – fie intri direct pe CazareOradea.ro unde vei gasi o multime de oferte de cazare prezentate cu imagini , descriere si numerele de telefon direct, al unitatii de cazare. In ultimii ani, asemeni “ciupercilor dupa ploaie” au aparut o multime de unitati de cazare, care mai de care mai prezentabile si mai luxoase care se intrec intre ele sa ofere turistului cazarea de care are nevoie. Inainte de anul 1848, orașul era format din patru târguri separate, Oradea Nouă, Olosig, Velența și Subcetate. Oradea de astăzi are 11 cartiere dezvoltate în jurul centrului vechi.

Ce mai ofera Oradea !

Un oraș care s-a dezvoltat foarte mult în partea de vest a țării este fără îndoială Oradea. Acesta a recuperat în ultima vreme un ecard față de orașele din jurul său, devenind un pol de interes economic, turistic, dar și usor de tranzitat înspre Ungaria, facând legătura între estul și vestul Europei, prin dezvoltarea și modernizarea infrastructurii rutiere, în special a centurilor ocolitoare ale orașului. Oradea se identifica până nu demult doar prin stațiunile balneo-climaterice din jurul său cu precădere Băile Felix sau 1 Mai, care se regăseau pe harta turismului medical și de recuperare de multi ani. Acum, dezvoltarea unitatilor pentru învățământul superior și a mediului de afaceri a dus la dezvoltarea întregului oraș și a zonei. Este printre puținele orașe din țară care are o cetate chiar în oraș, iar străzile pietonale din centru adăpostesc cafenele ce își desfășoară activitatea în clădiri istorice ce păstrează și acum arhitectura timpului. Oradea găzduiește o serie de evenimente culturale la nivel local sau național, precum Festum Varadinum, Târgul Meșterilor Populari, Serbările Cetății, Festivalul Toamna Oradeană și Săptămâna Teatrului Scurt, care atrag an de an turiști în zonă. Aceste evenimente, plus o serie de atracții turistice, fac ca numărul turiștilor aflați în vacanță sau in concediu aici să crească de la an la an, acestora li se adaugă persoanele aflate în tranzit prin orasul de pe Crișul Repede.

Oferte Turistice apropiate

Nu doar orașul în sine este atractiv ci și frumusetiile județului Bihor, amintim aici doar trei locuri ce merită vizitate măcar o data – n viață : Peștera Urșilor, Vadul Crișului cu peșterile sale și cascada, sau tabăra de la Șuncuiuș, aerul curat și pătrunzător, combinat cu gustoasele produse culinare din bucătăria bihoreană care a împrumutat gusturi și obiceiuri în prepararea bucatelor de la vecinii din Ungaria și nu numai îți vor încânta papilele gustative. Acest flux turistic a fost perceput de către localnici, aceștia au avut o reacție pozitivă, punând bazele dezvoltării turismului. Au apărut numeroase unități de cazare, hoteluri, pensiuni, moteluri și apartamente în regim hotelier, toate venind în slujba oaspetelui aflat în Oradea. Oradea are avantajul ca poate fi accesibil și cu trenul, având legătură cu toate zonele țării, fiind relativ aproape și de aeroportul Debrecen din Ungaria. Transportul în comun este de asemenea bine armonizat, traseele tramvaielor și autobuzelor îti vor ușura deplasarea prin oraș.
Te invitam la Oradea !