Cazare in Maramuresul istoric

24 Jun 2019
Cazare in Maramuresul istoric

Suntem convinși că a-ți auzit despre ținutul maramuresului istoric și în mod sigur a-ți dori să ajungeti aici măcar o singură dată în viață. Va invitam sa faceti concediul in Mararmures in fiecare an. Daca vreti sa ajungeti in Maramures este bine ca in prealabil sa va gasiti un loc de cazare. Adica sa intrati pe internet si sa cautati pe un motor de cautare – cazare maramures – sau – pensiuni maramures – sau sa intrati pe CazareMaramures.ro, sa alegeti de acolo un loc de cazare unde sa va petreceti sederea dvs. in Maramures. Maramureșul e un loc străjuit de munții Gutâi și râurile Mara și Iza. E locul din România unde tradiția nu se alterează, în mod sigur ai auzit de porțile de lemn din Maramureș, adevarate opere de artă, de frumoasele ținuturi de pe malurile Izei. Natura a fost darnică cu această zonă geografică. Maramureșul se caracterizează prin apă și lemn, oamenii gospodari ai locului au valorificat cum au știut mai bine ceea ce natura le-a dăruit și nu s-au ferit nici de condițiile mai vitrege când iarna se așterne peste Maramureș. De la limita cu Ardealul până sus înspre Ucraina, Maramureșul îți prezintă frumusețile sale unice în țara noastră și chiar pe bătrânul continent. Între limitele munților singurul lucru care lipsește în Maramureș este marea. Deși nu beneficiază decât de o parte din munții Rodnei spre deosebire de Bistrița, Maramureșul este preferat de către turiști.

Traditia si portul popular  la loc de cinste, in Maramures
Portul popular din Maramureș e cel mai exponențial, iar casele tradiționale din satele maramureșului sunt decorate ținând cont de liniile portului popular. Nu există sărbătoare religioasă să nu fie respectată cu tradiție în această zonă, iar mâncărurile tradiționale se regăsesc pe masa maramureșenilor de sute de ani. Bisericile din lemn construite în secolul al XVIII-lea sunt considerate monumente UNESCO și atrag anual numeroși turiști din țară și străinătate. O plimbare cu Mocănița pe valea Vaserelor, tren cu locomotivă cu aburi ce merge pe ecartament îngust este de asemenea o experiență ce o regăsești doar în câteva locuri din țară mai exact prin Munții Apuseni. Valea Vaser traversează cea mai sălbatică zonă a munților Maramureș pe o lungime de 60 de kilometri. Profitând de relieful din jur și de numeroasele păduri, moreșenii s-au specializat în prelucrarea lemnului în toate felurile, fapt ce se regăseste și în turism un sector foarte dezvoltat aici.

Cazarea in Maramures la pensiuni
Recent pentru a asigura cazare in maramures la pensiuni maramures, s-au construit in Maramures sute de pensiuni, astfel ca in acest moment ai de ales intre mai bine de trei sute de pensiuni. Majoritatea pensiunilor sunt structurate pe piatră de codru și lemn sau sunt decorate cu lemn oferit din belșug de natură. Turismul e mod de viață în Maramureș. Concurența dintre ofertele gazdelor e în beneficiul turiștilor care-i vizitează. O sumedenie de oferte găsești la un pas de tine pe internet, însă cel mai nou portal de cazare maramures la pensiuni maramures sau la hoteluri din maramures, este cazaremaramures.ro. Aici vezi ofertele proprietarilor fără intermediar și costuri ascunse. Majoritatea unităților de cazare afișate pe acest portal vin cu pachete turistice atractive și acceptă tichete de vacanță. Principalele orașe ale Maramureșului sunt Baia Mare și Sighet, ambele au și acces prin calea ferată, sau avion în Baia Mare, iar de acolo periplul tău prin Maramureș poate continua cu mijloace locale de transport asta în cazul în care nu ajungi în Maramureș cu mașina personală.
Te asteptam in Maramures!