Cauți un telefon durabil? 6 criterii de selecție

22 Jul 2021
Cauți un telefon durabil? 6 criterii de selecție

Investiția pentru cumpărarea unui telefon mobil nu este una chiar de neglijat, așa că dispozitivul ar trebui să te țină câțiva ani, pentru a te scuti de cheltuieli. Prețul nu este întotdeauna cel mai bun indicator pentru durata de viață a unui telefon, existând alte criterii mai elocvente, pe care ți le prezentăm mai jos.

 

Brandul

De regulă, un brand renumit reprezintă și o garanție a calității, așa că ar trebui să te orientezi către un telefon produs de o firmă cunoscută. Cele care poartă marca unui producător de care nu ai mai auzit sau au denumiri asemănătoare unor mărci renumite nu sunt o opțiune recomandată, chiar dacă sunt mai atractive ca preț, iar specificațiile tehnice sunt mai bune decât ale unui model mai scump.

În concluzie, e mai sigur să îți iei un telefon mai scump sau mai puțin performant, dar produs de firmă renumită, decât unul care promite performanțe sporite dar e produs de o companie necunoscută.

 

Capacitatea bateriei

Bateria este expusă unui proces mai pronunțat de uzură, din cauza ciclurilor repetate de încărcare-descărcare. Cu cât capacitatea bateriei este mai redusă, cu atât va fi supusă mai multor cicluri de încărcare-descărcare, și astfel se va uza mai rapid. Totodată, aceasta trebuie să fie suficient de puternică pentru a face față principalilor consumatori. Având în vedere ritmul în care a evoluat tehnologia în domeniul telefoanelor mobile, n-ar trebui să te uiți la un telefon care are o baterie cu o capacitate sub 3.000 – 3.500 mAh.

 

Rezoluția și calitatea display-ului

Dacă vrei să-ți iei un telefon pe care să te joci, să urmărești filme și videoclipuri sau pe care să-l folosești pentru apeluri video, ai nevoie de un dispozitiv cu un display cu o rezoluție de cel puțin 1920 x 1080 de pixeli. Rezoluția nu este singura calitate care trebuie să caracterizeze un display bun, la fel de importante fiind și culorile pe care acesta poate să le redea, dar și luminozitatea. Din acest punct de vedere, părerea generală este că telefoanele cu display Amoled sunt superioare celor cu display LCD.

 

Camera video

Este un detaliu pe care trebuie să îl ai în vedere în special dacă vrei să folosești telefonul pentru vlogging, pentru realizarea de videoclipuri sau fotografii de mare acuratețe. Pentru asta, ai nevoie de un telefon cu o cameră care să filmeze la o rezoluție de cel puțin 1.080 de pixeli, capabilă să realizeze filmări de o calitate vizuală deosebită. Telefoanele moderne sunt dotate chiar cu mai multe camere, performanțele acestora fiind unul dintre factorii cu influență majoră asupra prețului dispozitivului.

 

Rezistența la apă și praf

Atunci când vrei un telefon care să te țină, trebuie să îți alegi un model mai robust, care să reziste la șocuri și la alți factori externi cum ar fi apa și praful. Nivelul de rezistență al unui aparat în fața acestor doi factori este dat de Standardul IP. Acesta este trecut în fișa cu caracteristicile telefonului, iar cu cât valoarea sa este mai mare, cu atât gradul de rezistență este mai ridicat. Chiar dacă ți-ai cumpărat un telefon cu un Standard IP mare, e bine să-l protejezi cu o husă și o folie pentru display pentru a-l feri de zgârieturi.

 

Furnizorul

Contează foarte mult și de unde îți cumperi telefonul, iar în această privință te sfătuim să apelezi doar la magazine autorizate, care îți pot oferi și o garanție pentru produsul achiziționat. În nici un caz nu te lăsa tentat de ofertele „băieților” care te abordează prin piețe sau de anunțurile găsite pe net, pentru că telefoanele lor au o proveniență și o calitate dubioasă. În loc să alergi după chilipiruri, mai bine consultă oferta de telefoane si accesorii de pe mobino.ro, de unde poți alege dintr-o gamă variată de modele.

 

Cu acestea fiind spuse, sperăm că vei găsi cât mai curând telefonul pe care ți-l dorești, și că te vei bucura de el un timp îndelungat.