Cat de mult conteaza clinica la care mergi pentru implant denta?

Autor: AllProWeb
18 Jun 2019
Cat de mult conteaza clinica la care mergi pentru implant denta?

Un implant dentar reprezinta cea mai eficienta metoda prin care unul sau mai multi dinti lipsa sunt inlocuiti. Daca pana nu demult, implantul dentar necesita existenta unei cantitati de os optime, in perioada recenta, tratamentul poate fi aplicat si acelor persoane care se confrunta cu probleme din acest punct de vedere, prin utilizarea unor materiale care sustin si fac posibila regenerarea osoasa.

Potrivit medicilor stomatologi, de la clinica stomatologica Dental Progress, tratamentul cu implant dentar a evoluat atat de mult, incat este posibil de aplicat si pacientilor care se confrunta cu situatii mai dificile. De astfel, acestia considera ca „in implantologia dentara, ca de astfel in orice alta interventie medicala, calitatea materialelor si instrumentarului utilizate si profesionalismul stomatologilor fac diferenta intre un act medical optim si unul prost”.

Exista medici stomatologi despre care pacientii nu au cuvinte de lauda, dupa cum exista si implantologi de excelenta, despre care se vorbeste doar de bine. Acesta este contextul care face posibil ca unii pacienti sa se teama de o astfel de interventie sau nu. Firesc sa se teama in cazul in care au auzit ca unele persoane carora li s-au aplicat implanturi au avut dureri si au experimentat disconfort, insa astfel de cazuri nu trebuie sa fie generalizate, atat timp cat dupa interventiile realizate in cadrul unor clinici, precum Dental Progress, pacientii spun ca nu au simtit nimic.

Un implant dentar asigura avantaje fara egal

Avantajele unui implant dentar fac din aceasta optiune cea mai buna forma de tratament care poate fi aplicata unui pacient care din varii motive a pierdut dinti naturali. Avand in vedere complexitatea actului medical impus este evident ca nu orice medic stomatolog poate sa asigure tratament cu implanturi dentare. Pregatirea medicului conteaza mult pentru reusita interventiei, pana la urma, un implant nu este o plomba care sa poata fi data jos a doua zi in cazul in care ii provoaca neplaceri pacientului.

Spre deosebire de orice alt tratament utilizat pentru inlocuirea dintilor lipsa, implantul dentar este foarte durabil si asigura o functionalitate similara dintilor naturali.  Nu se poate pune problema ca ar deteriora dintii vecini si are un aspect impecabil.

Implantul dentar ese posibil si atunci cand se constata ca nu exista cantitate optima de os pentru implantare. Aditia de os stimuleaza organismul sa produca tesut osos acolo unde se inregistreaza resorbtie osoasa. Cand medicul constata ca volumul osos nu este optim va propune grefe osoase. In cadrul Dental Progress, implantologul recurge si la regenerare ghidata atunci cand este cazul, posibil de realizat prin utilizarea unui material izolator.

Nu in ultimul rand, pregatirea pentru interventie se realizeaza in doar cativa pasi simpli:

  • consult oral in detaliu;
  • radiografie panoramica;
  • efectuarea unui CT al zonei mandibulare.

Daca la toate aceste avantaje se mai adauga si spatiul optim in care se realizeaza interventia si priceperea unui medic cu o excelenta pregatire in domeniu, pacientii vor fi in siguranta indiferent ca le sunt necesare implanturi dentare sau alte tratamente stomatologice.