Cat costa o soba de teracota noua?

Autor: Comunicat
21 Jan 2022
Cat costa o soba de teracota noua?

Poate soba de teracota sa fie integrata intr-un decor modern?

Una dintre solutiile preferate de incalzire din toate timpurile o constituie soba de teracota. Aceasta are o eficienta mare si este ecologica, fiind varianta ideala mai ales pentru locuintele care nu sunt racordate la o retea de gaz.

In general, oamenii asociaza sobele de teracota cu gospodariile vechi din mediul rural, insa acest sistem de incalzire a evoluat odata cu trecerea timpului si au aparut o multitudine de modele si variante de astfel de sobe.

Soba de teracota nu mai este de mult un element specific caselor rustice din mediul rural, ci un sistem de incalzire eficient si convenabil din punct de vedere al costurilor. Estetica sobelor de teracota a cunoscut o evolutie importanta, datorita materialelor moderne disponibile in diferite culori, inclusiv in oferta Utilul.

Multe persoane prefera o soba de teracota gata construita, din motive practice. Nu mai trebuie sa caute specialisti in aceasta activitate, sa astepte mai mult sau mai putin timp pana la finalizarea sobei de teracota sau sa plateasca pentru manopera. Astfel, achizitionarea unei sobe gata facute devine o varianta rapida, care contribuie la economisirea de timp si bani.

Pentru cei carora nu le surade ideea de a cumpara o soba mobila, gata facuta, exista posibilitatea de a achizitiona materiale si de a construi propria soba de teracota, dupa preferinte si buget. La Utilul se gasesc diverse modele de cahle – placi de teracota utilizate pentru constructia sobelor – in diferite culori si texturi, astfel incat oricine sa poata avea in locuinta o soba cu design modern.

Cei care aleg sa integreze o soba in locuinta au libertatea de a alege dintr-o oferta variata de cahle de la Utilul. Se pare ca nuante precum albastru sau verde castiga teren in fata culorilor clasice, specifice sobelor de teracota dintr-un decor clasic sau rustic, iar motivul este unul usor de inteles: oamenii pun accent inclusiv pe latura estetica atunci cand isi aleg un astfel de sistem de incalzire.

Care este pretul unei sobe de teracota?

Soba de teracota asigura confort termic la preturi avantajoase. Inainte de toate, pretul difera in functie de varianta aleasa: soba gata facuta sau soba construita. Acesta variaza in raport cu materialele utilizate, iar soba construita direct la domiciliu poate sa implice costuri mai mari decat achizitionarea unei sobe gata facute. Totul depinde de materialele alese si de pretul pentru manopera.

Alti factori care influenteaza pretul unei sobe de teracota sunt calitatea materialelor utilizate, capacitatea sobei si inclusiv stilul in care este construita. O soba in stil modern va fi automat ceva mai costisitoare decat o soba construita in stil clasic, simplu. Cahlele joaca rolul principal in aspectul final al sobei, motiv pentru care in locuintele moderne aleg mai degraba cahle cu un design distinct.

La Utilul, persoanele interesate de acest sistem de incalzire – soba de teracota – pot sa gaseasca atat materiale pentru construirea de la zero a unei sobe (cahle, burlane, cosuri de fum), cat si sobe gata facute, iar preturile practicate sunt extrem de competitive.