Care sunt efectele în plan emoțional a lipsei esteticii dentare?

18 Feb 2021
Care sunt efectele în plan emoțional a lipsei esteticii dentare?

Te-ai gândit vreodată că un cabinet stomatologic unirii poate deveni atât soluția pentru dinți sănătoși, dar și pentru un psihic stabil? Problemele dentare sunt atât de complexe, încât ceea ce poate suferi pacientul se poate răsfrânge pe mai multe paliere. Stările care apar în primă fază sunt de o varietate de neimaginat de la refuz până la mânie sau chiar depresie. Asemenea aspecte ar trebui luate în considerare pentru că influențează semnificativ decizia de a merge la un consult stomatologic.

Felul în care arată dinții reprezintă principala cauză care poate duce la apariția:

Pierderii încrederii de sine – Zâmbetul este un element important al identității tale. Tocmai de aceea, orice neregulă te poate determina să devii din ce în ce mai nesigur în forțele proprii. Primul semn care confirmă instalarea unei stări de insecuritate este acoperirea dinților atunci când râzi sau zâmbești. Ce poate fi mai trist de atât?

Interacțiunii sociale sporadice – Tocmai pentru că ai impresia că nu ai cum să te ridici la standardele zâmbetelor perfecte pe care le prezintă ceilalți. Te simți, cumva, într-un stadiu avansat de inferioritate.

Judecății din partea celorlalți – Dinții imaculați ai celor cu care interacționezi îți aduc aminte că tu ai probleme dentare evidente. Tocmai de aceea, ți se pare că ești judecat/ă sau privit/ă cu alți ochi, tocmai din cauza aspectelor estetice neconforme cu standardele.

Pierderii speranței – Poate că te afli într-un moment al vieții care nu îți permite să efectuezi numaidecât intervenții dentare. Cu timpul, începi să îți pierzi orice speranță că poți rezolva problemele pe care la ai. De asemenea, o să ai impresia că pentru tine nu mai există nicio șansă de remediere.

Totuși, serviciile de estetică dentară se pot aplica cu succes în orice moment te-ai decide că este potrivit pentru tine. Trebuie doar să alegi echipa care să dea dovadă de profesionalism și mai ales un grad ridicat de empatie.

Ținuta, atitudinea si zambetul, te definesc. Un zâmbet perfect crește stima de sine și șansele de succes în orice domeniu. Dispunem de cea mai nouă aparatură, de medici de top, de materiale revoluționare, de tehnici inovative și nedureroase. Împreună, definim și decidem cea mai bună soluție, zâmbetul de vedetă fiind doar la un pas distanță, povestește dr. Denisa Dascălu, medic în cadrul clinicii Opera Dental.