Care sunt cele mai potrivite materiale textile pentru iarnă

20 Oct 2020
Care sunt cele mai potrivite materiale textile pentru iarnă

Dacă ştim să alegem ţesăturile călduroase şi să ne asigurăm confortul necesar, cu siguranţă că suntem una din persoanele care iubesc iarna.

Vom vedea în continuare care sunt cele mai potrivite materiale textile şi ţesături pentru sezonul rece.

Bumbacul

Bumbacul este o ţesătură universală care se poate găsi atât în varianta subţire pentru hainele de vară, cât şi în varianta densă necesară hainelor de iarnă. De asemenea, bumbacul este alternativă excelentă pentru toţi cei care suferă de alergii la alte ţesături, cum ar fi cele din lână sau din fibre sintetice.

Bumbacul este durabil, permite pielii să respise, moale şi plăcut la atingere. Dezavantajul bumbacului este faptul că absoarbe umezeala, motiv pentru care nu se recomandă în zilele cu ploaie.

Pielea naturală şi pielea artificială

Pielea este un material minunat pentru toată perioada anului şi nu doar pentru iarnă. Aceasta are avantajul că arată din ce în ce mai bine odată cu trecerea anilor, este durabilă şi oferă confortul şi protecţia necesare atât în zilele călduroase, cât şi în cele cu vânt, frig şi precipitaţii. Dacă vrei să eviţi produsele de origine animală, poţi opta pentru pielea artificială.

Lâna

Lâna este ţesătura ideală pentru iarnă, pentru că asigură în modul cel mai eficient confortul termic de care avem nevoie acum. Datorită buzunarelor de aer pe care le conţine, lâna crează izolaţia perfectă. Faptul că este rezistentă la apă o face materialul ideal pentru zilele cu zăpadă sau cu ploaie.

Lâna este uşoară, dar rezistentă şi foarte durabilă.

Blana şi blana sintetică

Blana este folosită de milenii de oameni pentru a se încălzi. Acesta păstrează foarte bine căldura corporală, motiv pentru care este perfectă pentru lunile friguroase. În prezent, când există şi alte variante de ţesături, blana nu mai este la fel de des folosită.

Fleece

Un alt material adecvat pentru lunile friguroase este fleece-ul. Acesta este confortabil, uşor şi foarte călduros. Aceste caracteristici îl fac ideal pentru hainele şi gecile de iarnă de zi cu zi care trebuie să fie călduroase şi să faciliteze mişcările. Pe lângă faptul că este uşor, fleece-ul se numără printre cel mai flexibile și modelabile materiale textile.

De obicei nu este rezistent la apă, deci este mai bine să îl ţinem departe de ploi şi zăpadă, sau să îl combinăm cu o haină impermeabilă.

Materiale impermeabile

În perioada de iarnă ar trebui să ne asigurăm şi un strat exterior dintr-un material impermeabil, cum ar fi o pelerină de ploaie din poliestiren sau o geacă cu suprafaţa exterioară special tratată pentru a face faţă umezelii.