Care sunt cele mai populare jocuri de noroc printre români

24 Sep 2021
Care sunt cele mai populare jocuri de noroc printre români

Românii au fost mereu iubitori de jocuri de noroc, iar istoria poate confirma acest lucru. De la boierii care jucau table, whist și alte jocuri de cărți, la țăranii și locuitorii mahalalelor care își încercau norocul la zaruri, pasiunea pentru jocurile de noroc ne-a însoțit mereu. 

Și în literatură se găsesc mărturii despre cât de obișnuite erau jocurile de noroc în casele românilor, atât a celor înstăriți, cât și în ale locuitorilor din clasa de mijloc și ale săracilor. Caragiale, Negruzzi, Filimon sau Kogălniceanu sunt doar câțiva autori care au surprins jocurile și jucătorii. Dacă acum un secol sau două zarurile, stosul, otuzbirul și alte jocuri de cărți, astăzi necunoscute, nășteau pasiuni și ruinau averi, în prezent preferințele românilor se îndreaptă către alte jocuri, în acord cu tendințele mondiale în domeniu.

Păcănele (sloturi)

Păcănelele sunt jocurile de noroc preferate ale românilor. Nu există localitate, oricât de mică, fără câteva aparate instalate în vreun local sau agenție de pariuri. În plus, apariția cazinourilor online a crescut și mai mult apetența pentru sloturi. Varietatea jocurilor de păcănele este atât de mare, încât putem vorbi despre un univers de gambling aparte. Apărute în secolul al XIX-lea, sloturile au devenit repede populare. Mult timp au fost mecanice, dar astăzi ele sunt fie electronice, fie sub forma unor software-uri care rulează pe telefoane și alte device-uri compatibile. 

În România, popularitatea sloturilor online crește vertiginos, repetând parcursul de succes pe care jocurile electronice îl aveau acum 20-30 de ani. Unele cazinouri online au colecții uriașe de păcănele, de peste 500 de jocuri. Există tematici, mecanici ale jocului și interfețe pentru toate gusturile, astfel că jucătorii de sloturi provin din toate ariile demografice. 

În plus, multe cazinouri au oferte atractive la păcănele, de exemplu poți profita de tentant bonus la casinouri pe cazinoz.ro. Totuși, ia în calcul faptul că bonusurile presupun costuri care intră în răspunderea ta, conform regulamentului fiecărui cazino. Acestea pot consta în sume care trebuie depuse și jucate sau în rulajul bonusului și/sau al câștigului.

Pariuri sportive

Mulți nu consideră pariurile sportive un joc de noroc, ci mai degrabă unul de strategie și documentare. Totuși, orice jucător cu experiență știe că pariurile sportive țin de șansă, chiar dacă au un element de control. 

Betting-ul îmbină capacitățile analitice cu hazardul, ceea îl apropie de poker. Acesta este și motivul pentru care atrage inclusiv oameni care nu practică alte activități de gambling. Industria pariurilor sportive este uriașă, ceea ce demonstrează pasiunea românilor atât pentru pronosticuri, dar și sport.

Loterie

Loteria este un joc de tradiție al românilor. În urmă cu câțiva zeci de ani, acesta era singurul joc de noroc, alături de pronosport, care putea fi jucat legal. Astăzi, românii joacă și la loterii din alte state dar și la keno, un joc de tip loterie care permite mize flexibile și câștiguri pe măsură. 

La keno se extrag, de obicei, 20 din 80 de numere, dar există și variante cu 20 din 70 sau 20 din 62. Intervalul dintre extrageri depinde de la caz la caz. La keno grecesc poți juca din 5 în 5 minute, în timp ce la cel polonez, francez sau leton se fac 2-3 extrageri zilnice. Poți paria pe orice numere sau combinație dintre cele permise însă, în general, nu poți înscrie mai mult de 15 numere pe un bilet și mai mult de 8-9 numere în aceeași combinație.

Jocurile de noroc reprezintă un hobby popular printre români și au o istorie lungă în țara noastră. Dacă și tu vrei să-ți încerci norocul într-un cazino, fă-o cu responsabilitate și doar pentru distracție. Atunci când simți că pierzi controlul sau că gambling-ul îți afectează viața în vreun fel, nu ezita să ceri ajutor apropiaților sau persoanelor ori instituțiilor competente.