Care sunt avantajele unei asigurări online pentru locuința ta

27 Sep 2021
Care sunt avantajele unei asigurări online pentru locuința ta

Asigurarea locuinței este deosebit de importantă pentru orice proprietar responsabil. Specificul tectonic al teritoriului românesc predispune la cutremure dezastruoase, care apar la câteva zeci de ani. De asemenea, multe locuințe sunt expuse riscului de inundații și alunecărilor de teren, mai ales în contextul modificărilor climatice și defrișărilor. Asigurarea obligatorie pentru locuință oferă despăgubiri doar în cazul unor evenimente de acest gen, de aceea mulți proprietari optează și pentru polițe facultative, pentru a fi siguri că au acoperire și pentru eventuale pagube provocate de incendii, fenomene meteo și alte dezastre. Chiar dacă asigurările pentru locuință se fac și în spații fizice, cele online au avantaje clare, pe care le poți descoperi în continuare.

Informația este la îndemână

Când închei o poliță de asigurare pentru locuință îți dorești să afli mai mult despre condițiile și costurile acesteia, dar și despre specificul zonei în care locuiești, mai exact despre riscurile la care ești expus. Prin intermediul asigurărilor online, te poți documenta temeinic, fără să te grăbești. În plus, poți afla mai multe despre istoricul companiei de asigurări și poți citi păreri ale unor clienți despre produsele de asigurare pe care le oferă aceasta, pe măsură ce descoperi informațiile din ofertă.

Este mai ușor să alegi polița potrivită 

Când faci o asigurare de locuință 100% online, ai acces la ofertele mai multor companii, astfel că le poți compara punct cu punct înainte de a lua o decizie. În plus, există site-uri care îți calculează costurile asigurării la diverse companii. Acestea au incluse calculatoare care îți arată imediat cât ar trebui să plătești, în funcție de datele relevante pe care le introduci. 

Asigurarea se încheie rapid

Când faci o asigurare de locuință online economisești timpul pe care l-ai pierde pe drum, sau la biroul de asigurări. Totul durează câteva minute, fiind necesar doar să alegi o poliță și să completezi informațiile cerute. Poți încheia o asigurare online și de pe telefonul mobil, astfel că nici măcar nu trebuie să fii acasă. Contractul se realizează la orice oră, fie zi sau noapte, iar tranzacțiile se fac într-un mediu securizat. Mai mult decât atât există companii de asigurare care oferă și serviciul de reînnoire automată a asigurării pentru ca tu sa scapi de grija de a nu uita sa prelungesti asigurarea.  

Notificările te ajută să te organizezi

Site-urile de asigurări online pentru locuință au un sistem de reminder și informare, care te ajută să fii la curent cu polița ta și alte polițe disponibile. De asemenea, în momentul în care aceasta trebuie reînnoită, vei primi o alertă prin e-mail, astfel încât să nu rămâi fără asigurare. Acest lucru este cu atât mai important în cazul polițelor pentru locuință obligatorii, deoarece, în lipsa lor, poți fi sanctionat.

Evoluția mediului digital îți oferă avantaje incontestabile, valabile și pentru asigurările pentru locuință. Profită de acestea și alege o poliță pe care o poți achizitiona în totalitate online.