Bundesliga reîncepe: Avancronica etapei a 26-a

16 May 2020
Bundesliga reîncepe: Avancronica etapei a 26-a

După o pauză de mai bine de două luni, campionatul de fotbal din Germania se reia sâmbătă, cu meciurile din etapa a 26-a.

Programul etapei a 26-a din Bundesliga este următorul:

Sâmbătă, de la ora 16:30

Borussia Dortmund – Schalke 04

RB Leipzig – Freiburg

Hoffenheim – Hertha Berlin

Fortuna Dusseldorf – Paderborn

Augsburg – Wolfsburg

Sâmbătă, de la ora 19:30

Eintracht Frankfurt – Borussia M’Gladbach

Duminică, de la 16:30

FC Koln – Mainz

Duminică, de la 19:00

Union Berlin – Bayern Munchen

Luni, de la 21:30

Werder Bremen – Bayer Leverkusen

Clasamentul de la care se reia Bundesliga este următorul:

 1. Bayern Munchen 55 puncte
 2. Borussia Dortmund 51 puncte
 3. RB Leipzig 50 puncte
 4. Borussia M’Gladbach 49 puncte
 5. Bayer Leverkusen 47 puncte
 6. Schalke 37 puncte
 7. Wolfsburg 36 puncte
 8. Freiburg 36 puncte
 9. Hoffenheim 35 puncte
 10. FC Koln 32 puncte
 11. Union Berlin 30 puncte
 12. Eintracht Frankfurt 28 puncte
 13. Hertha Berlin 28 puncte
 14. Augsburg 27 puncte
 15. Mainz 26 puncte
 16. Dusseldorf 22 puncte
 17. Werder Bremen 18 puncte
 18. Paderborn 16 puncte

Analiza meciurilor din această etapă de bundesliga

 Augsburg – Wolfsburg

Augsburg avea cinci meciuri la rând fară victorie înainte de întrerupere (o remiză și patru înfrângeri) și a obținut doar o victorie în acest an. În schimb, Wolfsburg are o serie de șase meciuri la rând fară înfrângere în Bundesliga (3 remize și 3 victorii), iar în ultimele trei meciuri de campionat nu a primit gol.

De la Augbsurg sunt incerți Asta, giefer și Schieber, în timp ce de la Wolfsburg nu vor juca din cauza unor accidentări Gerhardt, Guilavogui, Weghorst și William.

Dortmund – Schalke

Primul derby de la reluarea campionatului pune față în față două echipe care erau în formă diferită înainte de oprirea campionatului. Borussia Dortmund avea patru victorii la rând, în timp ce Schalke 04 înregistrase o singură victorie în ultimele 10 etape din Bundesliga.

Borussia Dortmund are o listă lungă de absenți, pe care îi regăsim pe Can, Reus, Schulz, Witsel și Zagadou. De la Schalke vor absenta Mascarell și Stambouli.

Dusseldorf – Paderborn

O bătălie a codașelor dn Bundesliga între două echipe care nu se aflau deloc în forma înainte de întrerupere. Dusseldorf a avut trei înfrângeri la rând în toate competițiile, în timp ce Paderborn înregistrase cinci înfrângeri și un egal în ultimele șase meciuri.

Ambele echipe au două absențe certe: Fink și Steffen de la Dusseldorf, respectiv Kilian și Mamba de la Paderborn. Kownacki, Morales și Tekpetey de la Dusseldorf sunt incerți.

Union Berlin – Bayern Munchen

Mașinăria de goluri a lui Bayern se deplasarea la Berlin, pe terenul unei echipe obișnuită să încaseze mult. Bayern are o serie de șase victorii la rând în toate competițiile. Ultima înfrângere a lui Bayern datează tocmai de pe 7 decembrie, când a pierdut pe terenul lui M’Gladbach.

Union Berlin nu va putea conta pe Andersson, Becker și Friedrich, iar de la Bayern vor absenta Coutinho, Sule și Tolisso.

Werder Bremen – Leverkusen

Etapa se încheie cu un meci în care Leverkusen pornește cu prima șansă. Werder pare condamnată la retrogradare în acest sezon, în timp ce Leverkusen se află într-o serie foarte bună și speră să ajungă în Liga Campionilor din nou.  Werder are o singură victorie în Bundesliga în acest an, tocmai pe 18 ianuarie. În schimb, Leverkusen nu a mai pierdut de pe 1 februarie.