Anvelopele de iarna – siguranta si performante in sezonul rece

08 Jan 2020
Anvelopele de iarna – siguranta si  performante in sezonul rece

Indiferent de sezonul in care ne aflam, masinile raman fara niciun fel de indoiala unele dintre cele mai confortabile si la indemana mijloace de transport la care putem apela atunci cand dorim sa ne deplasam dintr-un punct intr-altul. Sezonul rece insa este unul care pe langa frumusetile proprii, vine la pachet si cu o serie de provocari pentru conducatorii auto, care se vad nevoti sa isi echipeze autovehiculele in mod corespunzator pentru a putea circula in conditii de siguranta pe drumurile publice. Atunci cand aducem in discutie siguranta rutiera in sezonul rece, cu certitudine anvelopele sunt produsele vedeta avand in vedere importanta pe care acestea o au in ceea ce priveste atat siguranta, cat si performantele oferite de un autovehicul.

Contrar unor pareri, anvelopele de iarna sunt departe de a putea fi considerate un moft, mai ales ca acestea devin obligatorii prin lege din momentul in care pe partea carosabila se regaseste zapada sau gheata. Desi iarna din acest an a fost una destul de blanda pana in momentul actual, acest lucru nu inseamna ca nu vom putea fi luati prin surprindere in viitorul foarte apropiat, astfel ca este important sa fim mereu pregatiti pentru a face fata conditiilor de mediu mai putin prielnice. Iata totusi cateva motive pentru care este important sa iti echipezi masina cu anvelope de iarna!

Ofera un plus de siguranta.

Pneurile de iarna au o constructie diferita fata de cea a pneurilor de vara ce le transforma in produsele auto cu cea mai mare importanta in sezonul rece in ceea ce priveste siguranta si performantele oferite de catre o masina. Un pneu de iarna dispune de un numar mult mai insemnat si mai bine pronuntat de lamele din cauciuc, astfel ca acestea nu vor derapa din pricina zapezii. In plus, cauciucul din care acestea sunt concepute este mai moale spre deosebire de cel al anvelopelor de vara care este mult mai tare.

Te poti bucura de performante ale masinii mult imbunatatite.

Rolul anvelopelor de iarna este si acela de a oferi performante imbunatatite in conditii de iarna. Din pricina zapezii si a ghetii, franarea poate deveni mult mai dificila, astfel ca in acest sens, pneurile de iarna ne vin in ajutor. Cu alte cuvinte, acestea vor face ca franarea sa fie mult mai eficienta si virajul mult mai sigur, fara riscul de a derapa. Chiar daca in timpul iernii nu vei putea circula cu vitezele cu care circuli in timpul verii, cert este faptul ca un set de anvelope de iarna reprezinta una dintre cele mai bune garantii ale sigurantei in sezonul rece.

Echiparea masinii cu anvelope de iarna reprezinta o obligatie prin lege in anumite conditii.

Desi nu exista o data exacta cu privire la momentul in care trebuie sa ne echipam masinile cu anvelope de iarna, cert este faptul ca legea este destul de clara in acest sens si anume, anvelopele de iarna devin obligatorii din momentul in care pe carosabil se regaseste zapada sau gheata. Asadar, pentru a nu fi luat pe nepregatite sau pentru a nu fi sanctionat de catre organele competente, asigura-te ca masina ta este echipata cu anvelope de iarna.