Anvelope All Season cu M+S – SUNT Legale iarna! Ce spune legea, OG 5/2011 si Directiva 92/23/CE ?

11 Oct 2021
Anvelope All Season cu M+S – SUNT Legale iarna! Ce spune legea, OG 5/2011 si Directiva 92/23/CE ?

Anvelope All Season cu M+S – SUNT Legale iarna! Ce spune legea, OG 5/2011 si Directiva 92/23/CE ? Cu toate ca lucrurile sunt clare in ceea ce priveste folosirea anvelopelor all season ce au pe ele inscriptia M+S, in ultima vreme au aparut informatii ce au generat confuzie in legatura cu acest aspect.

Anvelope All Season cu M+S – SUNT Legale iarna! Ce spune legea, OG 5/2011 si Directiva 92/23/CE ?

Cu toate ca lucrurile sunt clare in ceea ce priveste folosirea anvelopelor all season ce au pe ele inscriptia M+S, in ultima vreme au aparut informatii ce au generat confuzie in legatura cu acest aspect. Asadar vom arata mai jos cum stau de fapt lucrurile.

Directiva 92/23/CE si OG 5/2011 precizeaza ca daca anvelopele pe care le folosim au pe ele marcajele M+S, M.S, M&S inseamna ca ele sunt omologate pentru iarna, respecta cerintele legale si drept urmare nu putem fi amendati de catre RAR sau politie.

Deci daca aveti pe masina anvelope all season inscriptionate cu M+S, MS, M&S inseamna ca NU ati incalcat legea!

Aceasta categorie de anvelope are din toate punctele de vedere, un profil ideal pentru a rula pe sosele intreg anul, limitand astfel costurile si si scapandu-ne de bataile de cap ce ni le da pastrarea acestora in perioada in care nu le folosim.

In situatia in care iarna circulati mult cu masina in afara orasului cei de la Vadrexim ne recomanda sa utilizam anvelope de iarna, acestea sunt special construite pentru a circula cu ele pe zapada, gheata sau polei !

Anvelopele ALL SEASON sunt tot mai DES folosite in toata Europa!

Michelin, Pirelli, Dunlop, Goodyear sau Continental sunt marii producatori de anvelope care au adus pe piata un nou model de anvelope, numite all season, adaptabile atat pentru conditiile de  condus din timpul iernii cat si din timpul verii.

In cazul in care avem de-a face cu o  iarna ceva mai blanda, si cum la noi in tara sunt doar cativa fulgi de zapada in fiecare an si nu sunt foarte multe drumuri cu zapada sau polei, ai putea alege fara probleme sa folosesti cauciucurile all season.

Pe de alta parte, daca se anunta sau se stie ca va exista o perioada cu multe precipitatii, in care temperaturile vor fi cu mult sub zero si astfel drumurile vor fi pentru o lunga perioada inghetate, atunci este clar ca va trebui sa montezi pe masina cauciucuri de iarna.

Concluzionand cele mai sus mentionate,

– Anvelopele All Season permit intai de toate realizarea economiilor deoarece nu trebuie sa cumperi si cauciucuri iarna si cauciucuri de vara si nu trebuie sa mai platesti atunci cand faci permutarea lor. Nu mai este astfel nevoie sa stochezi anvelopele de vara sau de iarna.

– Anvelopele All Season reprezinta compromisul cel mai bun pentru drumurile care nu sunt acoperite cu un strat considerabil de zapada. Sunt alegerea cea mai buna pentru cei care traiesc in zone cu conditii. climatice mai moderate si unde nu este in mod frecvent frig extrem, gheata sau zapada in lunile de iarna.