Amenajarea unei bai de vis: Aspecte de luat in calcul si idei creative prin care sa dai contur acestei incaperi

23 Sep 2021
Amenajarea unei bai de vis: Aspecte de luat in calcul si idei creative prin care sa dai contur acestei incaperi

Amenajarea unei bai de vis este un capitol cu o importanta mai aprte pentru orice proprietar avand in vedere ca in aceste timpuri moderne, baia a devenit un veritabil sanctuar al relaxarii si intimitatii. Daca in trecutul nu foarte indepartat, atentia proprietarilor se indrepta in general inspre aspecte ce tin strict de functionalitatea acestui spatiu, in prezent se pune foarte mult accentul si pe partea estetica a acestei incaperi. Optiunile nelimitate pe care le avem in prezent atunci cand vine vorba despre amenajarea unei bai, desi reprezinta un avantaj pe deoparte, simultan acesta este si motivul pentru care majoritatea proprietarilor se vad pusi in fata unei reale provocari.

In procesul de amenajare al baii este esential sa se aiba in vedere cateva aspecte importante, care au legatura cu spatiul disponibil, cu stilul de amenajare ales, cu cromatica, dar si cu decoratiunile pe care le putem utiliza intr-o astfel de incapere. Astfel, am pregatit pentru tine o lista de cateva sfaturi pe care le poti avea in vedere in procesul de amenajare al baii. Iata cum poti avea parte de o baie spectaculoasa!

Spatiul disponibil, principalul factor limitativ

Cu totii visam la bai spatioase si moderne, insa asa cum bine stim, de prea putine ori spatiul disponibil este unul generos. Acest lucru insa nu inseamna ca nu avem posibilitatea de a amenaja o baie spectaculoasa si primitoare, insa alegerile in materie de mobilier de baie, obiecte sanitare si decoratiuni, ne vor fi mereu limitate de spatiu. O baie cu un spatiu mai restrans, in care optam pentru un mobilier de baie masiv spre exemplu se va transforma intr-una mult prea incarcata vizual si totul va fi inghesuit. Astfel, inainte de a lua orice decizie cu privire la mobilier, decoratiuni sau diferite obiecte sanitare, asigura-te ca iei toate masuratorile necesare.

Planifica in avans

Proiectul de amenajare al baii ar trebui sa inceapa intotdeauna cu un plan foarte bine pus la punct. Mai precis, este important sa stii cu precizie ce mobilier de baie spectaculos sa alegi, cum sa dispui fiecare obiect sanitar pentru a salva cat mai mult spatiu, ce culori sa selectezi etc. Cunoscand aceste detalii, iti va fi mult mai simplu sa faci o alegere potrivita, fara a te lovi de numeroase provocari.

Alege un stil de amenajare

Alegerea unui stil de amenajare reprezinta o parte importanta din procesul de amenajare al unei bai, pentru ca acesta dicteaza majoritatea alegerilor pe care le avem de facut. Stilul de amenajare modern merge foarte mult pe ideea de simplitate in materie de design si culori, in timp ce stilul clasic merge mai mult pe utilizarea obiectelor cu aspect neprelucrat si pe finisajele naturale. Indiferent de stilul de amenajare ales, cert este faptul ca dincolo de tendintele actuale in ceea ce priveste amenajarea bailor, rezultatul final trebuie sa fie unul care sa ne aduca noua satisfactie. Este de prisos sa alegi un anumit stil de amenajare doar pentru ca este actualmente in tendinte daca acesta nu iti este pe plac.