Amenajarea băii și alegerea pieselor de mobilier: sfaturi de la specialiști

26 Oct 2020
Amenajarea băii și alegerea pieselor de mobilier: sfaturi de la specialiști

Amenajare baie: ce ne sfătuiesc experții?

Atunci când alegem mobila baie este important să ținem cont de câteva criterii esențiale, care vor face diferența între un spațiu amenajat cu bun-gust și unul amenajat functional.

Așadar, dacă și tu ești într-un proces de amenajare sau reamenajarea a băii, în cele ce urmează îți prezentăm câteva sfaturi de la specialiști care să te ajute să iei cele mai bune decizii.

Iată care sunt criteriile de care ne invită să ținem cont experții atunci când decidem să amenajăm sau să reamenajăm baia.

Spațiul disponibil

Primul lucru important atunci când alegi mobilierul pentru baie ține de dimensiunile spațiului disponibil. Cu alte cuvinte: vorbim despre o baie mică sau despre o baie mare?

Într-o baie mică posibilitățile de amenajare nu vor fi tocmai generoase și va trebuie să te orientezi către un mobilier compact, să pui un accent mai mare pe funcționalitate (mobilier cât mai modular, soluții de depozitare ingenioase și practice etc.).

Pe de altă parte, în cazul unei băi mari vei putea opta pentru un mobilier mai ofertant și, în plus, ai și posibilitatea de a instala acolo inclusiv mașina de spălat rufe sau uscătorul.

Alege materiale de calitate

Un al doilea sfat important vizează calitatea materialelor alese. Din dorința de a face economii, cei mai mulți dintre noi optează pentru materiale ieftine, care să nu depășească bugetul disponibil. Cu toate acestea, este bine să privim achiziția pieselor de mobilier și amenajarea băii ca pe o investiție pe termen lung și nu ca pe o simplă cheltuială. Prin urmare, cu cât materialele din care este confecționat mobilierul ales sunt mai calitative, cu atât și rezistența lor va fi pe măsură.

Nu ignora importanța culorilor

Funcționalitatea mobilierului este un aspect important, însă la fel de importante sunt și culorile. Culorile devin și mai importante în cazul unei băi mici, acolo unde un mobilier în culori deschise va oferi senzația de lumină și, implicit, iluzia de spațiu mai mare.

Dacă ai decis să amenajezi baia într-un anumit stil, este bine să alegi culori care să pună în valoare stilul de amenajare ales. De exemplu, pentru o baie clasică este bine să mizezi pe culori clasice, nu foarte tari. La fel, dacă vrei o baie în stil industrial, neconvențional, nu ar fi o idee bună să alegi culori calde sau luminoase.

Cadă sau duș?

Decizia trebuie luată în funcție de spațiu, dar și de intențiile pe care le ai în privința casei. Dacă plănuiești să dai locuința în chirie, optează pentru o cabină de duș practică. Dacă dispui de un spațiu generos și îți dorești o baie mai clasică sau care să îți ofere un anumit grad de confort, poți opta pentru o cadă în care să te relaxezi seara, cu un pahar de vin alături.

Cada sau dușul vor influența semnificativ aspectul final al încăperii, așa că trebuie tratate cu aceeași seriozitate cu care tratezi alegerea obiectelor de mobilier.

Câtă vreme te documentezi bine și iei în considerare factorii corecți, șansele să faci greșeli mari de amenajare scad considerabil. Succes!