Alege soluțiile de îngrijire potrivite corpului tău

20 Jan 2021
Alege soluțiile de îngrijire potrivite corpului tău

Este important să avem grijă de sănătatea și bunăstarea pielii noastre. Pielea este prima care trebuie să facă față tuturor schimbărilor de mediu, precum temperatură, poluare, soare, factori care o pot ușor afecta, deshidratată sau iritată. Prin urmare, grija față de pielea noastră ar trebui să înceapă cu o hidratare corespunzătoare, atât din interior, cât și din exterior.

Hidratarea este importantă pentru a fortifica pelicula hidrolipidică, care servește ca o barieră împotriva pierderii de apă.

Prin definiție, pielea deshidratată va avea nevoie de apă. Indiferent de tipul de piele pe care îl ai, fie ea chiar grasă, aceasta trebuie hidratată corespunzător.

Este important să știi tipul de ten și piele pe care le ai, astfel încât să poți alege cele mai potrivite soluții pentru tine. În acest sens, cea mai bună alegere este un consult dermatologic de specialitate.

După consultarea unui specialist, poți alege cu ușurință soluțiile de îngrjire a corpului, specifice ție. O atenție sporită trebuie să o oferi și tenului, care este întotdeauna primul expus factorilor externi. De aceea, produsele pentru îngrijirea tenului folosite, trebuie să fie de cea mai bună calitate, pe cât se poate, să conțină ingrediente naturale și vitamine, pentru a te asigura de sănătatea tenului tău.

Pe perioada iernii, mai ales când temperaturile sunt foarte scăzute, pielea are tendința să fie mai sensibilă și mai deshidratată decât în mod normal. Aceasta se poate usca, poate deveni iritată și necesită o îngrijire specifică, bogată în ingrediente active, hrănitoare și calmante.

Un tratament corporal periodic realizat, un lapte hidratant sau un unt de corp pot fi cele mai bune soluții de îngrijire a corpului pe timpul sezonului rece.

Ingredientele din produsele alese ar trebui să fie, în cea mai mare măsură, de origine naturală, pentru o mai bună eficiență în tratamentul pielii. Prin urmare, este important să urmăriți lista de ingrediente și compoziția produselor alese, pentru tipuri diferite de îngrijire a pielii. De exemplu, uleiurile vegetale și unturile sunt bogate în acizi grași esențiali, care sunt atât puternic nutritivi, cât și antiinflamatorii și funcționează optim pe piele. Anumite uleiuri vegetale sunt cunoscute în special pentru proprietățile lor hidratante, precum cele de avocado, in, jojoba, nucă de cocos sau migdale. Pe lângă hidratare, uleiul de in este, de asemenea, bogat in omega-3, care este benefic în calmarea pielii iritate. Untul de shea organic și untul de cacao sunt două ingrediente active bogate în substanțe nutritive, acestea fiind deseori prezente în compozițiile de hidratare.

Pe lângă hidratarea atentă a corpului, trebuie să avem grijă sa folosim și soluții de protecție UV, necesare în orice anotimp. Prin folosirea protecției UV, avem grijă de sănătatea tenului, nu riscăm pătarea, uscarea sau iritarea lui.

Alegerea soluțiilor potrivite pentru tipul tău de corp și de ten, stau la baza sănătății și bunăstării lor. Ai grijă de tine și de corpul tău, atât din interior, printr-o alimentație potrivită, plină de nutrienți și o hidratare bună, cât și din exterior, folosind produse atent alese, calitative și vei radia de sănătate și frumusețe!