Ai condiții de sănătate preexistente? Alege o asigurare privată de sănătate

15 Nov 2019
Ai condiții de sănătate preexistente? Alege o asigurare privată de sănătate

Asigurările private de sănătate devin tot mai accesate, românii acordând un interes din ce în ce mai crescut prevenției medicale, fenomen care îi ajută să se protejeze de apariția unor afecțiuni grave descoperite într-o fază mult prea avansată pentru a fi tratate. Creșterea nivelului de trai pentru cea mai mare parte a populației, dar și alinierea la standardele de viață din Occident au făcut ca asigurările private să fie căutate.

Beneficiarii văd într-o asigurare de sănătate un mecanism relevant prin care să aibă acces la servicii medicale de calitate și prin care se pot pune la adăpost de costurile mari pe care ar trebui să le suporte în cazul unei afecțiuni grave sau în cazul în care ar alege să se trateze în străinătate pe cont propriu.

Ce este o asigurare de sănătate internațională?

Prin încheierea unei polițe de asigurare cu unul dintre furnizorii existenți pe piața din România, precum MediHelp Internațional, beneficiarul primește acces la o rețea internațională de 425.000 de clinici și spitale. În același timp, se va bucura de servicii medicale la cele mai înalte standarde. MediHelp Internațional oferă posibilitatea de a alege între mai multe planuri de asigurare, în funcție de nevoile specifice ale persoanelor, și acoperă o mare parte dintre procedurile medicale, garantând plata lor către unitățile medicale unde beneficiarul alege să efectueze tratamentul. Costul unei asigurări de sănătate variază în funcție de vârsta persoanei asigurate.

Spre exemplu, pentru un adult cu vârsta cuprinsă între 40-44 de ani, o asigurare de sănătate standard, costă 440 de lei pe lună. Pentru copii și adolescenți până la 17 ani, costul este de 310 lei pe lună, copiii putând fi asigurați încă din primele zile de viață.

Pentru acest plan de asigurare, valoarea serviciilor medicale acoperite este de 1.200.000 euro pe an.

Pot fi incluse condițiile medicale preexistente în polița de asigurare de sănătate?

Condițiile medicale preexistente reprezintă totalitatea afecțiunilor medicale de care o persoană suferă în momentul încheierii unui contract de asigurare medicală privată. Acestea, de cele mai multe ori, nu sunt acoperite de către furnizorii de asigurări sau sunt acoperite parțial. De asemenea, prima de asigurare crește proporțional cu riscul pe care îl reprezintă condiția preexistentă. Cu toate acestea, este indicat ca o persoană să acceseze o astfel de asigurare pentru că aceasta joacă un rol fundamental în procesul de prevenție al apariției altor probleme medicale. Asigurarea privată acoperă costurile investigațiilor de prevenție, ceea ce înseamnă că o persoană poate să aibă parte periodic de atenție medicală și să descopere o boală în faza incipientă.

Beneficiarul are posibilitatea de a-și personaliza serviciile pe care le contractează și de a adăuga clauze care să cuprindă nevoile sale specifice.

O asigurare de sănătate internațională garantează gestionarea eficientă a cheltuielilor medicale, libertatea de a alege unitatea medicală și doctorul care să se ocupe de caz și accesul la cele mai eficiente tratamente.

Deși condițiile preexistente constituie aspecte specifice care fac procesul încheierii unei polițe să devină mai complex, o asigurare de sănătate creează un cadru de stabilitate prin intermediul căruia o persoană are posibilitatea de a se pune la adăpost de costurile mari pe care le presupune tratamentul unei afecțiuni grave.