Află acum beneficiile apei pentru organism, câtă, și cum trebuie consumată

29 Jul 2021
Află acum beneficiile apei  pentru organism, câtă, și cum trebuie consumată

În țările învecinate României, în special în această zonă a balcanilor, filtrele de apă sunt la mare căutare deoarece apa are foarte multe impurități. Din fericire, sau la o scurtă analiză imediată, din păcate, România în principiu dispune la robinet de o apă mai acceptabilă față de cea din alte țări, însă acest lucru poate deveni ușor un minus, deoarece trăim cu impresia că este în regulă, gustul ușor neglijabil, și până la urmă este doar apă, și-așa mai bun ar fi un suc. Din păcate această viziune sarcastică abordată mai devreme este opinia unui procent predominant de români, vorbind pe baza studiilor. Apa, fiind la propriu esența vieții ( corpul uman spre exemplu este 70% apă ) vine cu nenumărabile avantaje, printre care : dezvoltarea sistemului imunitar, prevenirea accidentelor vasculare cerebrale, ajută enorm în procesul digestiv, pielea și părul arată cu totul altfel când corpul este hidratat, și influențează și starea generală de bine.

Aspecte importante despre proprietățile apei și felul în care trebuie să o consumăm

Clasicul ,, Pentru o viață sănătoasă consumați minim doi litri de apă în fiecare zi” difuzat zilnic în timpul reclamelor televizate și scris pe peste tot este destul de ambiguu și formulat la modul general. Se recomandă un litru de apă pentru fiecare 20 kg de masă corporală. Dacă un om are, spre exemplu, 60 de kg, trei litri de apă sunt suficienți. Dacă are 100 de kg, are nevoie de cinci litri de apă. Pentru început va fi destul de greu iar drumurile spre toaletă vor fi destul de dese, deoarece corpul nu prea înțelege ce se întâmplă, însă menținând obiceiul, corpul se va adapta iar drumurile spre toaletă vor scădea considerabil. Nu are așa mare importanță anotimpul, acestea sunt valori generale în cadrul cărora corpul funcționează în cei mai optimi parametrii. Nu se aplică raționamentul ,, vara trebuie să beau mult, că transpir, iar pe timp de iarnă pot să uit de apă”.

 Discreditarea apei rezultă și din faptul că nu are rezultate imediate și vizibile, lucruri pe care omul modern le dorește indiferent de subiect. Nu este vorba de un fruct anume, sau cereale, ce după o săptămână a ameliorat anumite afecțiuni ale stomacului, nu este vorba despre o cremă de față ce după trei zile a început să elimine din acnee, este mai profund de atât. Partea cea mai rea este că lipsa apei poate duce la foarte multe afecțiuni, mai ales ale rinichilor, stomacului și pielii, însă omul în cauză va căuta soluționarea în altă parte, deoarece nici prin cap nu i-ar trece că un lucru ,,atât de minor” i-a provocat acea afecțiune.

Apa îmbuteliată s-a tot testat și retestat iar rezultatele au fost în principiu mediocre. Intervenind și media nivelului de trai din România și lipsa documentării, este foarte ușor de înțeles de ce oamenii nu beau în general apă. Poți sa vezi aici cea mai rentabilă alternativă de filtrele de apă de la Clack.ro– vezi aici. Apa de la robinet urmează să fie purificată, ceea ce te scapă de cărat bidoane de  apă pe drum, pe scări, nu mai este nevoie de atât plastic consumat pentru sticle, este mult mai comod, iar apa este pură.

 

Concluzionând, apa este un subiect de foarte mare importanță, a se consuma un litru pe 20 kg masă corporală, iar în alegerea apei, apa de la robinet trecută printr-un filtru poate fi cea mai bună soluție.

 

Sursa foto : Pexels.com