Adidasi originali sau fake – cum îi deosebești?

30 Oct 2020
Adidasi originali sau fake – cum îi deosebești?

Încălțămintea sport de calitate îți garantează un confort sporit. O talpă comodă te ajută să nu simți oboseala, chiar și dacă mergi sau alergi mulți kilometri, iar materialele din care sunt făcuți pantofii de sport trebuie să fie rezistente și să permită picioarelor să respire. De aceea, atunci când vine vorba despre încălțăminte sportivă, un produs orignal face diferența și merită prețul mai mare pe care trebuie să îl plătești.

Din păcate, pe piață există acum foarte multe articole contrafăcute, iar fabricarea acestora a devenit din ce în ce mai rafinată, astfel că uneori este greu să deosebești un fake de produsul original. Iată câteva sfaturi utile, atunci când vrei să afli dacă pantofii sport Adidas pe care tocmai ți i-ai cumpărat sunt originali.

1. Atenție la magazinul de unde îi cumperi

Adidas recomandă clienților săi să cumpere întotdeauna încălțăminte Adidas de la magazinele companiei sau de la retailerii autorizați. Dacă vrei să cumperi pantofii sport online, asigură-te că site-ul de unde îi achiziționezi este unul serios, cu un istoric solid de comenzi și care permite returul, în cazul în care constați că ceva este în neregulă cu pantofii achiziționați.

2. Verifică detaliile de producție

Adidas este o companie care livrează produse premium, cu o atenție deosebită la detalii. Un produs original va arăta impecabil din punct de vedere al designului și al execuției. Verifică dacă există defecte de cusătură, dacă atârnă ațe din anumite locuri, dacă zonele de îmbinare dintre materiale sunt drepte și regulate etc. Acordă atenție deosebită îmbinării dintre talpă și partea de sus a pantofului. 

3. Găuri metalice pentru șireturi

Adidas nu folosește metal în producția pantofilor sport. De aceea, orice model Adidas original va avea orificiile pentru șireturi fie perforate direct în material, fie din plastic. 

4. Ambalajul produsului

Orice pantof sport Adidas va ajunge la tine într-un ambalaj impecabil: o cutie, de cele mai multe ori de culoare albastră, cu însemnele brandului Adidas clar marcate pe ea. Cutia trebuie să fie de asemenea lucrată cu grijă, să se închidă și să se deschidă ușor și să aibă un aspect calitativ. Verifică felul în care îți sunt livrate șireturile. Un produs original va veni cu șireturi strânse cu grijă și ambalate în celofan.

5. Numărul de serie

Toate produsele Adidas au un număr de serie. Găsești aceste numere pe etichetele amplasate în interiorul pantofilor, alături de mărime. Citește cu atenție aceste etichete. Pantofii sport Adidas originali vor avea numere de serie diferite pentru pantoful stâng, respectiv pantoful drept. Dacă pantofii au același număr de serie, cel mai probabil sunt contrafăcuți. 

6. Compară prețul cu cel de pe site-ul oficial

Uneori este posibil să găsești o ofertă specială și să cumperi o pereche de pantofi sport Adidas la un preț foarte bun. Totuși, dacă ai motive să crezi că ai primit o pereche de pantofi contrafăcuți, compară prețul produsului cu cel de pe site-ul oficial Adidas. Dacă diferența este foarte mare, este foarte probabil ca produsul pe care l-ai cumpărat să fie fake.

Ține cont de aceste sfaturi pentru a evalua dacă pantofii sport sunt originali sau contrafăcuți. Dacă ai posibilitatea să-i analizezi înainte de cumpărare, verifică aceste detalii, pentru a evita să fii păcălit. Dacă te decizi să cumperi pantofii sport online, ferește-te de site-urile obscure care nu au recenzii de la clienți și nu afișează foarte clar datele de identificare și politica de retur.