Accesorii de care ai nevoie pentru cea mai tare experiență de gaming

20 Oct 2020
Accesorii de care ai nevoie pentru cea mai tare experiență de gaming

Gamingul nu mai este de mult o simplă activitate recreațională. Complexitatea jocurilor combinată cu performanța dispozitivului pe care sunt jucate pot face diferența între victorie și eșec, mai ales în cazul jocurilor ce necesită o viteză de răspuns mare. 

De aceea, toate accesoriile utilizate pentru gaming trebuie să fie de calitate superioară, cel puțin la fel de bună ca cea a dispozitivului în sine. 

 

Bineînțeles că poți să utilizezi un mouse sau o tastatură obișnuită, însă acestea acestea nu asigură aceeași performanță precum cele de gaming. Depinde foarte mult de gradul de complexitate al jocurilor alese și al nivelului de performanță pe care și-l dorește utilizatorul. 

Iată ce accesorii sunt necesare pentru cea mai tare experiență de gaming.

1. Monitor gaming

Ai nevoie de un monitor de gaming care să te ajute să te bucuri din plin de jocurile preferate. Un monitor de gaming este special conceput ca să suporte rezoluția mare a jocurilor. De asemenea, un astfel de monitor poate fi personalizat ca să obții cele mai naturale culori și să setezi moduri de joc, în funcție de genul jocului. 

2. Tastatură gaming

O tastatură de gaming este ergonomică, funcțiile tastelor pot fi personalizate și, de cele mai multe ori, tastele sunt luminate cu RGB. Unele modele pot avea atașat un suport pentru încheietură care permite o poziție mai naturală a mâinii în timpul competițiilor. 

3. Mouse gaming

Mouse-ul pentru gaming asigură precizie și rapiditate, dar prezintă și mai multe butoane decât un mouse normal. Butoanele pot fi personalizate în funcție de comenzile de care ai nevoie. Mouse-ul are o suprafață anti-alunecare pentru evitarea mișcărilor greșite.

4. Căști gaming

O pereche de căști de gaming noise cancelling sunt esențiale pentru o experiență de gaming de calitate. Căștile de calitate îți permit să ajustezi sunetele jocului separat de apelul audio cu prietenii, în cazul jocurilor multiplayer. De asemenea, acestea blochează sunetele din mediul înconjurător care pot afecta experiența de gaming.

5. Scaun gaming

Un scaun de gaming este absolut necesar pentru o experiență de gaming perfectă. Găsești scaune de gaming la preț avantajos, sunt disponibile într-o gamă largă de modele ergonomice, care îți protejează coloana vertebrală și te ajută să rămâi într-o poziție relaxată în timpul sesiunilor lungi de gaming, ca să te poți concentra la joc. 

6. Controller 

Controller-ul este o alternativă pentru mouse și tastatură, în cazul în care te simți mai confortabil și mai în largul tău să joci cu un astfel de dispozitiv. 

7. Volan gaming

Volanul de gaming este un accesoriu care asigură o experiență de gaming inedită. Acest accesoriu simulează conducerea unui autovehicul real, ceea ce te ajută să percepi jocul ca fiind o experiență reală și nu virtuală. Volanul de gaming este dotat cu butoane și vine la pachet cu pedalele. 

8. Routere wireless

Pentru un joc fără erori, ai nevoie de o conexiune de internet stabilă. Ca să obții acest lucru trebuie să conectezi router-ul Wireless direct la PC. În cazul în care nu este posibil, ai nevoie de mai multe routere wireless distribuite în încăperile casei și de un modem. Unul dintre routere trebuie conectat la modem.

9. Cameră web

O cameră web de bună calitate este utilă în cazul în care vrei să faci live vlogging.

Așadar, accesoriile de gaming oferă o experiență inedită în timpul sesiunilor de gaming, mai ales în ceea ce privește jocurile de calitate, cu grafică bună.