7 scule și unelte necesare în orice casă

12 Oct 2020
7 scule și unelte necesare în orice casă

Pentru a avea întotdeauna la îndemână ustensilele necesare pentru a repara ceva prin casă, pentru a instala un obiect sau chiar pentru asambla piese de mobilier ai grijă să îți dotezi aresenalul de scule și unelte cu tot ce îți trebuie pentru a-ți face munca mai ușoară, pentru a economisi timp, bani și energie. Având mereu tot ce îți trebuie pentru a rezolva lucrurile din jurul casei nu va mai fi nevoie să apelezi la firme specializate. 

Sunt câteva astfel de obiecte pe care ar fi bine să le ai chiar tu în trusa de unele. Iată care sunt sculele necesare pentru lucrările din orice gospodărie, pentru a repara, asambla, pentru a înlocui și schimba sau simpla întreținere a tot ceea ce ține de casă.

Trusa de scule profesională

Achiziționezi o trusă de scule profesională și vei putea pune în aplicare orice proiect sau lucrare ai avea în plan, fără să mai fie nevoie să cauți firme specializate sau să aștepți după meșteri. Atunci când alegi o astfel de trusa de scule pune calitatea pe primul loc, dar în același timp ține cont că toate acele ustensile din trusă să se potrivească atât nevoilor tale, cât și experienței pe care o ai în manevrarea acestor unele.

Șurubelnițe de diverse mărimi

Este imposibil să ai de făcut o lucrare în gospodărie, să vrei să repari ceva prin casă sau să asamblezi o piesă de mobilier fără să nu ai nevoie de cel puțin o șurubelniță. Pentru a avea mereu la îndemână șurubelnița potrivită, te poți orienta chiar la un set de șurubelnițe de mărimi diferite și cu capete diferite.

Ciocan

Nicio trusă de scule nu este completă fără cel puțin un ciocan. Astfel ciocanul clasic nu ar trebui să îți lipsească nici ție din arsenalul de pe lângă casă. Atunci când alegi un ciocan pe care să îl ai în trusa ta de scule și pe care să îl folosești pentru treburi cât mai diferite, uită-te atât la dimensiunea acestuia cât și la greutate și încearcă să estimezi dacă se potrivește modului tău de a lucra cu astfel de instrumente.

Bormașina

O bormașină fără fir nu ar trebui să lipsească de pe lista ta de viitoare achiziții, dacă încă nu ai un astfel de obiect printre ustensile. O astfel de bormașină de mână îți va face munca mult mai ușoară, mai ales că prin casă sau prin grădină sunt aproape tot timpul lucruri de făcut care să necesite utilizarea unui astfel de instrument. Pe lângă găuri, bormașina mai poate fi folosită și pentru șlefuit. Cele mai multe bormașini de acest tip sunt utilizate cu acumulatori.

Polizor unghiular

Dacă ai în plan realizarea multor lucrări de bricolaj, atunci printre ustensilele tale ar trebui să se regăsească și un polizor unghiular.  Polizorul este deseori folosit în lucrările de tâmplărie, așadar și cei pasionați de bricolaj ar trebui să facă o astfel de achiziție. La fel că și în cazul unei bormașini, și pentru polizor sunt multe accesorii care pot fi utilizate pe lângă modul inițial de utilizare. Polizorul poate fi folosit pentru îndepărtarea vopselei și ruginii, curățare, lustruirea și tăierea metalului.