7 pași pentru a avea un frigider organizat

14 May 2020
7 pași pentru a avea un frigider organizat

Deseori, frigiderul ajunge să fie mult prea aglomerat cu oale, borcane și sticle, iar acest lucru devine deranjant, mai ales după ce te-ai întors de la cumpărături cu produse noi. De asemenea, un frigider aglomerat este destul de greu de curățat, din cauza recipientelor cu alimente care-ți stau în cale. De aceea, îți venim în ajutor cu sfaturi pentru a avea un frigider mai bine organizat!

Protejează rafturile cu folii absorbante

De multe ori, rafturile frigiderului se murdăresc din cauza borcanelor cu dulceață sau a recipientelor cu sosuri. De aceea, ca să eviți apariția petelor și a mirosurilor din frigider, folosește folii absorbante, care protejează rafturile de murdărie. Schimbă-le o dată la trei luni, iar atunci, îți va fi mult mai ușor să cureți frigiderul. 

Pune fructele și legumele în compartimentul lor

Fructele și legumele trebuie așezate separat, în compartimentul lor. Astfel, vei economisi mai mult spațiu în frigider pentru vasele cu mâncare gătită. 

Aranjează totul în compartimente

Pentru ca frigiderul tău să fie mai bine organizat, aranjează totul pe categorii de alimente. Anumite frigidere au compartimente, pentru fructe și legume, dar dacă nu, poți cumpăra separat recipiente mai mari pentru dulciuri, lactate, sucuri, etc. De asemenea, poți eticheta compartimentele, pentru a găsi mai ușor alimentele. Acum, găsești frigidere pe Carrefour.ro, care sunt dotate deja cu astfel de compartimente din plastic sau din sticlă.

Pune sticlele pe ușa frigiderului

Sticlele, borcanele și cutiile cu lapte sau suc ar trebui depozitate pe ușa frigiderului, de la mic la mare, pornind dinspre exterior spre interior. 

Creează o zonă pentru gustări

Folosește o caserolă sau un recipient pentru compartimentare, unde să păstrezi toate dulciurile. Astfel, cei mici vor avea acces mai ușor la acele gustări, fără să creeze prea mult haos căutând prin frigider ciocolata preferată.

Folosește un dispozitiv rotativ

Cu ajutorul unui dispozitiv rotativ, poți avea acces rapid la borcanele care, de obicei, rămân uitate în spatele rafturilor. Astfel, vei consuma totul la timp și vei avea totul mult mai bine organizat. De asemenea, poți folosi dispozitive rotative și pentru recipientele cu ingrediente, ca să menții, mai ușor, ordinea în dulapuri.

Păstrează anumite alimente în pungi sau recipiente din plastic

După ce ai deschis ambalajul unor mezeluri sau brânzeturi, le poți păstra proaspete mai mult timp, depozitându-le în pungi cu fermoar sau în recipiente cu capac.

Pe lângă sfaturile pe care ți le-am oferit, verifică regulat starea produselor puse la rece și aruncă-le pe cele expirate, ca să ai tot timpul un frigider bine organizat și curat.