7 designuri de dormitoare care să te inspire

06 May 2020
7 designuri de dormitoare care să te inspire

Știai că, dintre toate încăperile din casa ta, dormitorul este camera în care îți petreci cel mai mult timp atunci când ești acasă?  Dacă îți lipsește inspirația, ai ajuns unde trebuie, pentru că am adunat pentru tine sfaturi de la designeri și cele mai bune șapte moduri în care îți poți organiza dormitorul. Iată care sunt acestea.

Dormitor pastel

Amenajarea unui dormitor de vis poate începe de la alegerea culorilor potrivite pentru inducerea stării de liniște la care îți dorești să ajungi cât mai repede, odată ce ai pășit pragul acestei încăperi. Dacă iubești nuanțele calme, axează-te pe cât mai mult crem și accesorizează camera de dormit cu mici detalii cromatice care amintesc de nuanțe ale lemnului, de culoarea cerului senin sau de nisipul fin al unei plaje. 

Dormitor în alb și gri

Nuanțele de gri sunt perfecte pentru dormitor, mai ales dacă obișnuiești să citești înainte de culcare. Pereții gri vor absorbi suficient de multă lumină pentru ca diminețile să înceapă mai lin pentru tine, iar designurile de interior care se axează pe această culoare sunt mai mult decât distinse. 

Dormitor mediteranean

Dacă stai tot anul cu gândul la următoarea vacanță pe care ți-ai plănuit-o pe un tărâm mediteranean, mai poți îndulci puțin așteptarea, decorând dormitorul cât mai vesel posibil. Nuanțele puternice de albastru, specifice Greciei, albul și cremul te vor ajuta să intri mai repede în starea de relaxare, iar obiectele decorative care imită scoicile sau chiar sunt create din acestea îți vor da o stare de bine incomensurabilă de fiecare dată când vei intra în dormitor.

Dormitor floral

Accentele florale pe care le poți integra în designul dormitorului tău sunt binevenite într-un spațiu în care vrei să ajungi cât mai repede la starea de relaxare completă. Natura este o sursă nesecată de energie și frumos, care acum îți poate inunda încăperea preferată sau, de ce nu, toată casa! După cum probabil ai intuit deja, verdele ar trebui să troneze în tot dormitorul tău, dacă acesta este tipul de amenajare care te încântă cel mai mult.

Dormitor elegant

Când vine vorba de amenajări interioare, nu doar stilul mobilierului, ci și culoarea acestuia va crea un ambient elegant, distins. Desigur, poți merge chiar mai departe și poți colora și cel puțin un perete din dormitorul tău într-o nuanță puternică, așa cum este grenaul. Dintre zecile de modele de paturi din care poți alege, oprește-te la cele cu tăblia înaltă, eventual cea căptușită, pentru un plus de eleganță. În plus, acest detaliu îți va fi de foarte mare ajutor dacă îți place să-ți rezervi ultimele minute din zi lecturii, din vârful patului.

Dormitor nautic

Te-ai gândit vreodată cum ar fi dacă ai locui pe o barcă? Probabil cel puțin interesant, însă până să te bucuri de o experiență nautică, ce-ar fi dacă ai aduce câteva elemente specifice în dormitor? Alege accesorii cu margini rotunde, care să te ducă cu gândul la hublourile navelor, alege ca element principal lemnul și aruncă deasupra patului o pânză care să te aducă mai aproape de gândul că te-ai putea afla în burta unei bărci cu vele. 

Dormitor tropical

Imaginează-ți o seară de vară petrecută pe o plajă tropicală, unde vântul mângâie ușor frunzele palmierilor, iar nisipul fin alunecă pe pielea ta bronzată. Deasupra ta, mii de stele luminează cerul senin. Acum adu toate aceste elemente în dormitorul tău și lasă imaginația să zburde în fiecare seară, înainte să adormi.

Pe tine care dintre sugestiile noastre de mai sus te-a inspirat și care este designul pe care l-ai vedea și în dormitorul tău?