6 lucruri care nu trebuie să-ți lipsească din bagaj când pleci într-o țară străină

28 Aug 2019
6 lucruri care nu trebuie să-ți lipsească din bagaj când pleci într-o țară străină

O vacanță trebuie să fie perfectă, așa că e bine să plănuiești totul înainte, până în cele mai mici detalii. Bagajul este esențial, iar din el nu trebuie să lipsească obiecte precum haine, încălțăminte, trusă de machiaj pentru femei, dar și aparat foto, baterii externe sau adaptoare pentru priză.

Dacă urmează să pleci în concediu într-o țară străină și nu știi cum să-ți organizezi valiza, îți oferim câteva ponturi despre lucrurile la care e posibil să nu te gândești că-ți vor fi de folos decât atunci când ajungi la destinație.

Aparat foto

Fie că ești pasionat de fotografii, fie pur și simplu îți place să imortalizezi cele mai frumoase peisaje, nu uita să iei cu tine aparatul foto. Da, știm, orice telefon are o cameră foto, însă calitatea imaginii nu va fi niciodată aceeași. În plus, nu riști să rămâi atât de repede fără baterie. Dacă ai investit într-un astfel de dispozitiv, nu pleca fără el.

Baterie externă și încărcător

Pentru că vei fi în vacanță, nu trebuie să duci grija că ți se descarcă telefonul când te afli în mijlocul orașului pe care ai ales să-l vizitezi. Pune în bagaj o baterie externă, în primul rând, și ai grija ca ea să fie încărcată complet. Nu uita nici de încărcător pentru smartphone pentru a reîncărca, ulterior, bateria externă.

Adaptor special pentru priză (dacă este cazul)

Unul dintre obiectele banale, la care puțini se gândesc înainte de a pleca într-o țară străină, este adaptorul pentru priză. În unele state, precum Marea Britanie,  vei vedea că nu poți băga nimic la încărcat dacă nu ai unul.

Jucării pentru cei mici

Dacă pleci în vacanță cu copiii, ia în calcul timpul de așteptare petrecut în aeroporturi, seara, înainte de culcare, sau chiar pe plajă, dacă mergi într-o destinație însorită. Pune în bagaj câteva obiecte care să-i țină ocupați și cu care știi că le face plăcere să se joace. Jucării, tablete, cărți pentru copii, un cub rubik, păpușa sau mașinuțele preferate – vor fi de folos atunci când cei mici se vor plictisi!

O pălărie sau o șapcă

Fie că stai la plajă cât e ziua de lungă, fie că iei la pas o capitală europeană, nu uita să ai în bagaj o șapcă sau o pălărie care să-ți protejeze capul de soare. Vei evita posibile insolații care îți pot strica vacanța.

O hartă a orașului în care mergi

Știm, tehnologia și accesul la internet sunt cea mai simplă cale prin care poți găsi o destinație, indiferent de țara în care te afli. GPS-ul te poate duce oriunde, însă n-ar fi rău să iei cu tine și o hartă, pentru a putea bifa toate obiectivele turistice pe care vrei să le vizitezi. În plus, vei avea o privire de ansamblu asupra orașului sau orașelor în care mergi, care te va ajuta să te orientezi mai bine. 

Odată pregătit bagajul, nu-ți rămâne decât să te bucuri de vacanța ta și să-ți faci cât mai multe amintiri alături de cei dragi!