6 joburi pe care le poti avea chiar din anul I de studentie

11 Dec 2019
6 joburi pe care le poti avea chiar din anul I de studentie

Experienta, experienta, experienta! Cam asta vei auzi de la majoritatea angajatorilor. Sigur ca a fi student inseamna a inmagazina notiuni specializate pe o anumita meserie, in care cel mai probabil vei vrea sa lucrezi. Este normal sa vrei sa te concentrezi pe asta si nu pe un job care sa-ti ia din timpul alocat studiului. Exista insa o serie de activitati complementare pe care poti sa le ai si care vin cu un program flexibil si un venit de care cu siguranta te poti folosi. 

Cartile valoroase pot ajunge sa necesite un buget pe masura. Orice fel de deplasare pe teme de cercetare sau la workshop-uri implica si niste resurse. Viata de student poate fi boema, dar fara un venit suplimentar devine adesea greu de dus. 

Joburi de studentie: Blogul de nisa 

Poti sa creezi un blog online pe o anumita nisa. Gandeste-te la un site mic, alimentat periodic cu retete studentesti hazlii. Promoveaza-ti continutul cu mici postari sau meme-uri si deja de apropii de a-ti crea o comunitate.  

La scurt timp dup acest moment, incepi sa faci continut de tip promovare prin afiliere. Poti chiar sa intri singur in vorba cu potentiale branduri, pentru care comunitatea pe care tu o angrenezi in jurul continutului acesta sa se suprapuna perfect cu targetul lor de baza.  

Joburi de studentie: Podcastul  

Iti place sa fii inconjurat de oameni si sa va intindeti la dezbateri si discutii interminabile? Atunci de ce nu ai face asta intr-un mediu un pic mai organizat, in care sa existe si un microfon performant? Generezi continut ce poate avea o audienta, iar de aici incepi sa te gandesti la parteneriate comerciale.  

Joburi de studentie: Bona  

Exista agentii specializate ce angajeaza tineri dispusi sa petreaca un numar de ore avand grija de un copil, numai ca trebuie sa fii dispus sa le cedezi o parte din venit sub forma de comision. Poti, totodata, sa cauti singur astfel de oportunitati. Este suficient ca o singura familie sa laude colaborarea cu tine pentru a-ti atrage mai multi clienti.  

Joburi de studentie: Meditatii  

Daca esti student, inseamna ca ai ajuns sa stapanesti domeniul tau la un anumit nivel. Daca ai si un pic talent in a vorbi cu cei mici, s-ar putea sa descoperi ca esti un profesor innascut. Investeste o suma modica in accesorii, cum ar fi o serie de rechizite scolare de la Koh i Noor, si poti deja sa pui anuntul tau pe site-uri de profil.  

Si in acest caz, metoda “word of mouth” – adica recomandari de la parinte la parinte – te va ajuta sa iti creezi un venit stabil care, insa, sa nu-ti afecteze programul de student.  

Joburi de studentie: Predai muzica  

Sunt o sumedenie de scoli si gradinite private ce au nevoie de cursuri suplimentare, creative, prin care micutii sa isi dezvolte aptitudinile creative si artistice. Daca te consideri un bun muzician, atunci ar trebui sa iei in calcul si varianta in care predai muzica de baza copiilor.  

Joburi de studentie: Barista  

Foarte multi studenti aleg zona serviciilor, pentru ca le ofera un program flexibil si un mediu distractiv si interesant de lucru. A fi barman este de regula una din cele mai populare variante, dar ideal ar fi sa te orientezi catre ceva mai inedit, mai putin intalnit. A sti sa pregatesti cafele deosebite, dupa retete consacrate, te ajuta sa obtii niste aptitudini speciale care s-ar putea sa-ti deschida orizonturi neasteptate. In plus, un barista profesionist poate ajunge la venituri impresionante.  

Chiar daca poate impune o implicare mult mai mare, nu ar trebui sa ignori nici varianta in care incerci sa cladesti o mica afacere a ta. Cauta o nevoie mica, dar neacoperita de nimeni si gandeste-te cum ai putea sa o suplinesti.