5 trucuri ca să faci ca locuința ta să pară mai spațioasă

22 Oct 2020
5 trucuri ca să faci ca locuința ta să pară mai spațioasă

Într-o casă mică, totul contează, fiindcă spațiile sunt restrânse și inconfortabile. Dar, anumite concepte de design păcălesc ochii și fac, frecvent, ca interiorul să pară mult mai spațios. Tehnicile de culoare, amenajarea mobilierului și iluminatul inteligent sunt doar câteva dintre subiectele pe care le abordăm în acest articol.

În cele ce urmează, îți prezentăm 5 trucuri care te vor ajuta ca locuința ta să pară mai spațioasă.

1. Folosește culori deschise și contraste inteligente

Culorile pe care le alegem pentru locuința noastră pot influența modul în care gândim, simțim și acționăm. Pereții luminoși, în culori deschise, fac spațiul să pară mai mare, strălucitor și aerisit. Culorile întunecate, pe de altă parte, tind să absoarbă lumina, făcând o cameră să pară mai mică. Pentru un efect optim, selectează tonuri de alb murdar, albastru și verde pentru încăperi mai luminoase.

2. Iluminatul

Iluminatul este un element cheie în deschiderea unui spațiu. Lumina naturală este ideală, dar și iluminatul artificial e eficient în acest sens. Dacă nu ai multă lumină naturală, poți adăuga câteva efecte creative folosind corpuri de iluminat. Niște ferestre mari vor conecta instantaneu camera cu exteriorul, fără a-ți mai limita spațiul. Folosește perdele ușoare pentru a lăsa lumina să intre în voie. Dacă ți se pare că lumina nu e suficientă, pune plante sau flori lângă ferestre și folosește lămpi sau veioze.

3. Elimină dezordinea 

Păstrează locuința ordonată și organizată. Cu lucrurile bine aranjate, spațiul va părea mult mai mare. O cameră aglomerată înseamnă o cameră mai mică. De asemenea, încearcă să nu acoperi pereții cu multe imagini. Când decorezi o cameră mică, creează un punct de interes – o caracteristică sau o zonă care să atragă privirea. În dining aceasta va fi, probabil, masa. În dormitor, patul. De aceea, ai grijă și aranjează mobilierul astfel încât focalizarea să fie pe acea zonă iar, în restul camerei, limitează numărul de accesorii. Păstrează podeaua cât mai curată posibil. Aceasta este una dintre cele mai importante modalități de a crea un sentiment de spațiu. Scoate covoarele impresionante ca dimensiune pentru a crea iluzia unui spațiu mai mare.

4. Oglinzile bine plasate fac minuni

Oglinzile pot face camera să pară mai mare. Folosește un punct focal și înclină oglinzile spre acesta pentru a da iluzia de profunzime. Oglinzile reflectă, de asemenea, atât lumina naturală cât și cea artificială și fac încăperea mai luminoasă. Plasarea unei oglinzi lângă o fereastră pentru a reflecta exteriorul este deosebit de eficientă. Caută oglinzi decorative online și blaturi de sticlă și vei oferi camerei tale un aer mai deschis cu ajutorul lor. Poți utiliza, de asemenea, uși de dulap îmbrăcate în oglinzi decorative pentru a face spațiile să pară mai mari.

5. Folosește mobilier multifuncțional

Uneori, mobilierul poate ocupa mult spațiu. Pentru a evita acest lucru, folosește mobilă multifuncțională, cum ar fi un cufăr care poate fi utilizat ca o măsuță de cafea, o canapea extensibilă sau un pat cu sertare pentru depozitare dedesubt. Utilizează mese pliante, care pot fi ascunse atunci când nu ai nevoie de ele. De asemenea, mesele din sticlă vor ajuta la menținerea aspectului unui spațiu deschis. Alege mobilierul potrivit cu dimensiunea camerei și nu obtura căile de acces. 

Sperăm că aceste trucuri te vor inspira și îți vor fi utile în obținerea unei locuințe mai spațioase și mai primitoare.