5 sfaturi pentru ambalarea și expedierea articolelor grele

Când vine vorba de ambalarea și expedierea articolelor grele și voluminoase, mulți dintre noi întâmpinăm provocări. În comparație cu metodele standard de amabalare, articolele grele necesită un ambalaj mult mai rezistent și mai protector. În general, pachetele grele sunt mai susceptibile să fie deplasate cu stivuitorul și, foarte probabil, pe parcursul transportului, vor fi transferate dintr-un vehicul în altul. În calitate de expeditori, este responsabilitatea noastră să împachetăm articolele mai grele într-un mod corespunzător pentru a evita deteriorarea sau distrugerea lor. De asemenea, foarte mulți transportatori refuză să accepte articolele care nu sunt împachetate adecvat și care nu pot supraviețui manipulării. Dacă urmează să expediați articole grele, ar trebui să vă asigurați că pachetul va rezista manipulării umane și tehnice, condițiilor de transport, compresiei, schimbărilor de temperatură și de umiditate. Iată câteva modalități care vă pot ajuta să împachetați corect un articol greu:

Utilizați un palet pentru expediere

Articolele mai grele sunt cel mai sigur de expediat dacă sunt fixate pe un palet. În mod ideal, paletul ar trebui să fie din lemn și să poată rezista la operațiunile de transportare și ridicare. Firmele de transport care acceptă articole fixate pe paleți se asigură întotdeauna că nu depășesc anumite restricții de greutate.

Alegeți un ambalaj durabil

Alegeți cutii de carton ondulat suficient de puternice, care pot rezista greutății altor pachete stivuite deasupra lor. Astfel de cutii puteți găsi pe https://www.foliecubule.ro/catalog/carton-rola-cutii-46. Utilizați numai cutii noi, care au fost sigilate cu bandă întărită. De asemenea, este recomandat să adăugați un strat suplimentar de protecție în interiorul cutiei, la bază și pe părțile laterale, dar și colțare din carton. Aceste colțare și straturi suplimentare asigură o întărire și o amortizare excelente, astfel încât articolele să ajungă în stare ireproșabilă la destinație. Pentru și mai multă protecție, întăriți partea inferioară a cutiei cu straturi suplimentare de bandă întărită și activată cu apă.

Împachetați și amortizați articolele

Așezați obiectele grele în centrul cutiei, astfel încât să nu se încline atunci când sunt transportate. Pentru protecția sporită a articolelor, puteți utiliza folie cu bule. Completați toate spațiile goale din interiorul cutiei, folosind carton ondulat. Nu utilizați niciodată hârtie de ziar mototolită sau hârtie de ambalare, deoarece se va comprima în timpul transportului. Asigurați-vă că articolele astfel împachetate nu se mișcă în interiorul cutiei.

Adăugați o altă cutie

Introduceți cutia ambalată într-o altă cutie care este mai mare decât prima și umpleți spațiul gol cu folie cu bule. În funcție de articolele pe care doriți să le expediați, doriți să lăsați cel puțin 3 cm de spațiu liber între cutia interioară și cea exterioară. Articolele cu adevărat fragile, cum ar fi vazele grele, vor necesita mai mult spațiu liber. Trebuie să existe o amortizare adecvată pentru a proteja articolul în cazul în care cutia este scăpată sau perforată.

În cele din urmă, sigilați cutia cu bandă activată cu apă

Pentru articolele mai grele, alegeți bandă armată cu fibră de sticlă activată cu apă pentru protecție deplină. Banda activată cu apă aderă, de fapt, pe suprafața cutiei, împiedicând deschiderea cutiei în timpul transportului. Utilizarea unei benzi care nu este fabricată pentru ambalare nu poate împiedica deschiderea cutiei în timpul transportului.