5 rase de câini ideale pentru apartament

03 Dec 2021
5 rase de câini ideale pentru apartament

Un cămin fără un câine este doar o casă, spune o vorbă veche și mare dreptate are, pentru că micul patruped blănos aduce bucurie și optimism în orice familie. Dar este în regulă să ții un cățel la bloc, mai ales când nu ai la dispoziție prea mult spațiu? Răspunsul este da, iar în continuare vă prezentăm care sunt cele mai potrivite rase de câini pentru apartament, astfel încât să se simtă în largul lor, alături de oamenii care le sunt dragi:

1.Bulldog francez, un cățel irezistibil

Este simpatic, calm și foarte ușor de dresat, fiind preferat de familii cu copii mici și de persoanele în vârstă. Nu-i pasionat de alergare și plimbări lungi, în schimb va fi fericit pe canapea, alături de cei ai casei, și-i va amuza cu giumbușlucuri de tot felul. Cu urechile lui haioase și expresia inconfundabilă a feței, este un cățel irezistibil, haios și sociabil.

2.Bichon maltez, afectuos și cochet

Un temperament mai activ, bichonul este genul de cățel care binedispune pe toți ai casei în fiecare zi, pentru că-i mereu gata de joacă și preferă orele petrecute în parc, cu mingea, bățul și celelalte jucării din dotare. Nu-i place să stea singur, iar blănița lui rebelă are nevoie de îngrijire constantă. 

3.Yorkie sau Terrier Yorkshire, o jucărie de cățel

Mic, energic, ciufulit, un pic gălăgios, mereu în căutare de ceva nou, Yorkie este un cățel care se simte în largul lui într-un apartament de dimensiuni reduse, fiind el însuși un câine miniatural, ca o jucărie. Iubitor și vesel, își va aștepta cu nerăbdare prietenii umani, ca să-i scoată afară la joacă, așa că activitatea sportivă a familiei nu va fi neglijată.

4.Cavalier King Charles Spaniel, un cățel cuminte

Ce poate fi mai potrivit pentru un apartament mic decât un cățel cuminte, blând, calm, chiar jovial, pentru care fiecare întâlnire cu oamenii este un prilej de bucurie? Doar a fost câine de salon regal, deci are maniere impecabile și multă răbdare când vine vorba despre copii. Cu blănița lui cafenie și mătăsoasă, este un companion perfect atât pentru cei din familie, cât și pentru prieteni, cunoscuți și cățeii întâlniți în parc.   

5.Chihuahua, energie cu codiță

Cea mai potrivită rasă de câine pentru o familie care trăiește într-un apartament este chihuahua, deoarece este de talie mică, are o personalitate enegică, se numără printre cei mai ageri câini de pază și nu este pretențios atunci când vine vorba despre mersul afară, la plimbare. Nu-și dorește decât să fie în preajma familiei și se bucură de compania copiilor. Poate deveni gălăgios, dar cu dresajul potrivit temperamentul lui devine calm și sociabil. Se adaptează ușor la spațiile mici și este foarte inteligent.

Cu ajutorul unui selector de rase de câini oricine poate să-și aleagă animalul de companie preferat și să-i ofere un culcuș confortabil celui mai bun prieten patruped, care va aduce multă voie bună în casă și va transforma un apartament obișnuit într-un cămin fericit.