5 motive ca să mergi primăvara asta la Sfântu Gheorghe în Delta Dunării

29 Jul 2019
5 motive ca să mergi primăvara asta la Sfântu Gheorghe în Delta Dunării

Delta Dunării este un loc unic în întreaga lume datorită biodiversității pe care o înregistrează, clasându-se pe locul 3 în topul celor 300 de rezervații naturale existente la nivel global.

Paradisul păsărilor și al peștilor reprezintă o destinație de vacanță fascinantă pe parcursul întregului an, însă există un moment și loc special când natura oferă cele mai spectaculoase tablouri datorită schimbărilor care apar odată cu tranzițiile anotimpurilor. Dacă ești dornic să evadezi din aglomerația orașului, să explorezi sălbăticia și în același timp să te bucuri de liniștea naturii, atunci cel mai bun moment pentru a vizita satul Sfântu Gheorghe este primăvara.

Iată în continuare 5 motive care te vor convinge să alegi Sfântu Gheorghe ca destinație pentru vacanța de primăvară.

Spectacolul primăverii

Lunile aprilie-mai sunt cele mai spectaculoase din întregul an deoarece aceasta este perioada în care toți copacii și arbuștii revin la viață. În aprilie vei putea admira spectacolul oferit de apariția primelor plante acvatice, de zălogii și irișii de baltă ce tocmai ce înfloresc. În mai, totul înverzește, stuful și papură se înalță, apar nuferii, iar florile primăvăratice inundă malurile.

Primăvara, delta devine destinația păsărilor care se întorc din migrație. Sezonul de împerechere și de cuibărire pentru majoritatea speciilor de păsări dăruiește turiștilor o experiență de neuitat în care pot admira penajul deosebit al acestora, dar și ritualurile de împerechere ce includ cântece și dansuri distinctive.

Datorită fenomenului natural de inundare, apele celui mai vechi braț sunt mai mari și permit turiștilor să pătrundă cu barca pe toate canalele, zone care pe timpul verii sau toamnei sunt inaccesibile.

 O destinație accesibilă

Există o gamă variată de oferte de cazare în Sfântu Gheorghe care vă propune diferite pachete turistice personalizate în funcție de solicitările dumneavoastră. Indiferent dacă sunteți în căutarea unei escapade de 2 zile în inima naturii sau doriți un sejur de o săptămâna în care să va reîncărcați bateriile, această destinație vă garantează o vacanță memorabilă. 

Primăvara aceasta aduce odată cu ea prețuri accesibile celor care plănuiesc să se bucure de peisajele deltei, astfel că tarifele încep de la 60 Lei pe noapte și pot ajunge la 130 Lei.

 Un loc minunat pentru toate categoriile de turiști

Sfântu Gheorghe este despre întoarcerea la rădăcini, despre a renunța pentru puțin la tehnologie în favoarea frumuseților pe care natura le are de oferit. E locul acela rupt de realitatea și de lumea modernă în care trăim. 

Sfântu Gheorghe este o alegere inspirată pentru orice turist și mai ales pentru familii. Copiii își vor îmbunătăți atenția, vor înțelege mai bine natura, iar curiozitatea și spiritul de aventură îi va face să uite cu totul de confortul și tehnologia de acasă. Pentru o experiență completă a întregii familii, nu trebuie să ratați plimbările cu barca.

 Peisajul sălbatic unde Dunărea îmbrățișează Marea

Plaja Sfântu Gheorghe este situată la aproximativ 1 km de localitate, în punctul unde brațul Dunării cu același nume întâlnește Marea Neagră. În lunile de primăvară, această plajă este răspunsul pentru cei care caută să se izoleze de agitația orașelor zgomotoase. 

Singurii companioni care se vor bucura alături de tine de liniște și de razele timide ale soarelui vor fi doar câinii și caii sălbatici ai locului. Răsăriturile și apusurile de soare te vor face să te îndrăgostești iremediabil de acest mic colț de rai.