5 Metode eficiente pentru slăbit: cum să obții o siluetă de invidiat?

11 Jan 2022
5 Metode eficiente pentru slăbit: cum să obții o siluetă de invidiat?

Rezoluțiile de început de an au menirea de a te ajuta să-ți urmărești obiectivele importante, atât pe plan personal, cât și profesional. Cu siguranță există aspecte pe care ai vrea să le îmbunătățești, iar sănătatea și felul în care arăți te vor ajuta să ai mai multă încredere. Dacă îți dorești să ai o siluetă de invidiat, ai la dispoziție o serie de metode eficiente și naturale la îndemână. Iată câteva dintre acestea:

1. Includerea alimentelor potrivite în dietă

Este important, pentru început, să nu-ți pui problema alimentelor pe care trebuie să le elimini din dietă, ci a celor pe care poți să le incluzi. Varietatea în alimentație este un punct forte al oricărui organism sănătos, iar rezultatele se vor vedea și la nivel de silueta.

Alege proteinele în loc de carbohidrați, grăsimile sănătoase și mai multe legume la fiecare masă. De asemenea, pentru a încuraja scăderea în greutate pe care ți-o dorești, include ceaiurile special formulate pentru slăbit. Ceaiurile de slăbit de la Vitamix.ro sunt o soluție naturală care ajută la eliminarea grăsimilor și reducerea colesterolului, printre alte beneficii pentru întregul organism.

2. Stabilește ora ultimei mese

Dacă te surprinzi adesea căutând alimente în frigider la ore târzii din noapte, trebuie să faci o schimbare. Cel mai simplu este să stabilești o oră pentru masa de cină sau gustarea de seară. În acest fel, vei reuși să îți echilibrezi alimentația de zi cu zi și să respecți un program.

Disciplina te va ajuta să nu depășești numărul de calorii necesare în fiecare zi și să îți menții greutatea dorită mai mult timp. Ține cont de faptul că, în general, se recomandă un număr de aproximativ 2000 de calorii pentru femei și 2500 de calorii pentru bărbați, pe zi.

3. Fă mișcare

Sportul este un aspect important pentru o siluetă de invidiat și trebuie combinat cu o dietă ușoară, dar variată. Dacă listele tale de rezoluții din fiecare an includeau sportul, dar te-ai ocupat prea puțin de acesta, acum este timpul să îți faci o nouă strategie.

Este recomandat să faci mișcare cel puțin 30 de minute în fiecare zi. Exercițiile de pilates, cardio și forță, nu doar că îți vor oferi un corp de invidiat, dar vor încuraja și un tonus general mai bun. Chiar și mersul pe jos contează, în special dacă urmărești un obiectiv de cel puțin 10.000 de pași zilnic.

4. Mănâncă porții mai mici

Nu trebuie să te înfometezi pentru a pierde în greutate, dar este recomandat să optezi pentru porții mai mici la fiecare masă. Chiar și o scădere de 10-20% a porțiilor poate avea efect asupra siluetei.

Poți folosi recipiente mai mici pentru prepararea și servirea mesei, pentru a te obișnui cu porții reduse. Acest lucru implică și respectarea meselor zilnice. Nu sări peste niciuna dintre acestea, deoarece te poți confrunta cu o nevoie mai mare de a mânca în ultima parte a zilei.

5. Bea mai multă apă

Consumul redus de apă poate crea senzația de foame, chiar și atunci când ai respectat necesarul de alimente din ziua respectivă. Bea mai multă apă în fiecare zi și observă dacă pofta de mâncare suferă anumite schimbări.

Este recomandat să bei minimum 2 litri de apă zilnic, așa că asigură-te că respecți aceste indicații și vei avea mai mult control asupra greutății tale. De asemenea, poți consuma un pahar de apă înainte de fiecare masă, pentru a reduce pofta de mâncare.

O alimentație echilibrată și grija pentru corpul tău te vor ajuta să ajungi la silueta de vis pe care ți-o dorești. Nu uita că eforturile tale trebuie întreținute și va fi nevoie să faci schimbări în stilul tău de viață, dacă vrei să-ți ții greutatea sub control cât mai mult timp.