5 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să decorezi pereții cu autocolant

28 Aug 2019
5 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să decorezi pereții cu autocolant

Autocolantul este o folie de diverse dimensiuni și modele, ce poate fi aplicată pe numeroase suprafețe. Nu are nevoie de adeziv, deoarece se lipește singur și poate imita lemnul, metalul, pietrele sau orice imagine. Este un produs folosit pentru înfrumusețarea pereților sau mobilierului, motiv pentru care este des întâlnit în camera copiilor. Pereții din camera celor mici pot fi ușor decorați cu autocolant, care ilustrează eroii lor preferați sau diverse obiecte.

În momentul în care plănuiți să decorați pereții cu autocolant, trebuie să știți anumite lucruri, pe care le-am adunat în lista de mai jos.

1. Cum se lipește autocolantul?

Așa cum am menționat anterior, autocolantul este prevăzut cu un adeziv propriu, motiv pentru care nu mai este necesară aplicarea unui alt tip de lipici. În cazul în care vă gândiți că acesta nu ar rezista și că mai este nevoie de adeziv în plus pentru a rezista, îl puteți strica.

2. Pe ce tip de perete se poate lipi?

Adezivul cu care este dotat autocolantul trebuie să reziste pe orice tip de perete. Indiferent că vorbim de tencuială, vopsea lavabilă sau tapet, autocolantul se va lipi așa cum trebuie pe orice suprafață. În momentul în care aplicați autocolant pe tapet, trebuie să luați în considerare și posibilitatea că acesta se va dezlipi în momentul în care vreți să îndepărtați autocolantul de pe perete.

3. Pot lipi autocolant pe un perete proaspăt vopsit?

Răspunsul este da, dar cu o condiție. Trebuie să lăsați pereții să se usuce cel puțin 30 de zile înainte de a aplica orice autocolant pe aceștia. În cazul în care pereții nu sunt uscați în totalitate, pot apărea bule sub autocolant, ceea ce va strica aspectul acestuia. De asemenea, în cazul în care ați folosit o vopsea care conține chiar și o mică cantitate de silicon, există posibilitatea ca autocolantul să nu se poată lipi.

4. Cum se curăță peretele înainte de aplicare?

Peretele poate fi curățat foarte ușor cu ajutorul unei cârpe umede sau cu un burete, apoi lăsați suprafața să se usuce singură. Dacă există anumite soluții de curățare pe perete, autocolantul nu se va putea lipi.

5. Cum se dezlipește autocolantul?

Autocolantul se poate dezlipi normal, fără a fi nevoie de soluții speciale de îndepărtare a acestuia. În cazul în care rămân urme de adeziv pe perete, deși nu ar trebui, acestea pot fi îndepărtate ușor cu ajutorul unui burete înmuiat în apă caldă.

Cumpără autocolant de perete de aici și decorează-ți casa în cel mai frumos mod. Fie că alegi pereții din dormitor, baie sau bucătărie, aspectul acestora se va schimba complet.