5 îmbunătățiri care cresc prețul de vânzare al unui imobil

16 Sep 2019
5 îmbunătățiri care cresc prețul de vânzare al unui imobil

Vânzarea unui imobil poate fi o provocare destul de mare, având în vedere că piața este plină de oferte și oportunități. Totodata, este posibil să te găsești în situația de a construi o casă, iar dacă iei în calcul posibilitatea de a o vinde în viitor, ar fi o idee foarte bună să construiești în perspectivă și să adaugi anumite facilități de care nu ai neapărat nevoie, dar care i-ar putea crește semnificativ valoarea în momentul în care o vei scoate la vânzare. Care sunt cele mai bune 5 îmbunătățiri pe care le-ai putea aduce imobilului? 

1.Designul curții

Prima impresie contează, mai ales atunci când discutăm despre prima impresie pe care și-o vor crea cei interesați de achiziționarea unui imobil, atunci când vor interacțiuna cu proprietatea ta. Dacă este vorba despre o casă, curtea devine primul element pe care potențialii cumpărători îl vor vedea, iar aspectul acesteia poate face o foarte mare diferență. Încearcă să ții curtea cât mai bine îngrijită, nivelează terenul și ai grijă de gazon și flori, dacă este cazul. Totodată, încearcă să nu adaugi foarte multe elemente de decor, pentru că este foarte important să lași să se vadă cât de spațioasă este curtea, iar obiectele o vor face să pară mai mică. 

2.Piscina

Indiferent de dimensiunea unei piscin, atât timp cât o casă dispune de ea, valoarea proprietății va crește simțitor.  Totodată, și pentru construirea unei piscine sunt necesare proiecte și autorizații, astfel că poți împușca doi iepuri dintr-o lovitură, dacă incluzi proiectul de piscină în cel dedicat casei. Construirea unei piscine ulterior finalizării procesului de construire a casei va fi mult mai complicată. Avantajele adăugării unui astfel de detaliu sunt enorme, îndeosebi dacă ai posibilitatea integrării unei piscine panoramice. 

3.Curățenia

Chiar dacă nu este un accesoriu propriu-zis, curățenia va face o diferență enormă la vânzarea oricărui imobil. Ocupă-te constant de întreținerea imobilului, nu lăsa praful să se adune nici măcar în camerele pe care nu le folosești atât de frecvent, iar acest lucru se va simți când o să cauți cumpărător. 

4.Calitatea termoizolației

Indiferent că încerci să vinzi un apartament sau o casă, măsura în care imobilul este capabil să izoleze termic eficient poate face o diferență foarte mare la prețul acestuia. Oamenii sunt interesați de o reducere cât mai drastică a cheltuielilor, iar o casă în care este foarte cald vara și foarte frig iarna va presupune cheltuieli foarte mari cu energia termică. Tocmai de aceea, dacă vrei să ai un avantaj la vânzare și să poți cere un preț care să te satisfacă, investește de la început în materiale și sisteme de izolare de o calitate ridicată, precum vata bazaltică la prețuri avantajoase. Un avantaj, pe lângă cel al unui preț mai bun, este acela că îți vei asigura singur un nivel sporit de confort și cheltuieli mai mici cu energia, dacă vei locui în imobil o perioadă, înainte de a-l vinde. 

5.Schimbarea finisajelor

O mână proaspătă de vopsea poate schimba total aspectul unei locuințe. Fii atent la starea finisajelor înainte să primești potențialii cumpărători. Verifică ușile și geamurile să nu scârțâie și să se închidă bine, vopsește camerele care ar putea beneficia de o reîmprospătare și ai grijă ca totul să arate cât se poate de curat și îngrijit. Imaginea face o diferență majoră și îți oferă avantaj la stabilirea prețului. 

Vânzarea unei case sau apartament la un preț bun poate fi înlesnită de mici detalii de care poți avea grijă înainte de a scoate pe piață imobilul.