5 idei simple pentru redecorarea casei

24 Nov 2020
5 idei simple pentru redecorarea casei

Toamna este momentul ideal pentru redecorarea casei, care va primi o nouă înfățișare, potrivită cu anotimpul rece și cu sărbătorile de iarnă, care se apropie. În această perioadă a anului accentul trebuie să cadă pe culori cât mai calde și materiale moi, călduroase. Toate aceste elemente trebuie să inspire intimitate și bucuria de a petrece cât mai mult timp în familie. 

Iată 5 idei din care te poți inspira și tu, dacă vrei să-ți redecorezi locuința în această perioadă, fără să cheltuiești prea mulți bani și fără să fie nevoie de schimbări radicale.

1. Păturile și cuverturile sunt de bază

Frumoase, moi, plăcute la atingere, dar și călduroase, păturile și cuverturile în culori inspirate de toamnă ar trebui să fie elementul de bază al decorului, mai ales în camera de zi. Poți acoperi cu aceste pături canapeaua, scaunele și fotoliile, adăugând astfel și textură întregului design. În magazine vei găsi o gamă foarte variată de materiale, mai ales dacă vei căuta textile pentru casa online, din confortul locuinței tale.

2. Tablourile adaugă un plus de culoare

Dacă nu mai suporți pereții simpli, vopsiți în alb, poți adăuga foarte simplu un plus de culoare montând câteva tablouri. Nu este nevoie să cumperi picturi scumpe, poți să faci chiar tu un tablou sau îi poți da copilul tău această inedită misiune de a-ți decora camera cu picturi concepute de el. Cu siguranță va fi încântat!

3. Peretele poate deveni element decorativ

Dacă ai mai mult timp la dispoziție și nu te deranjează să faci puțină mizerie, poți schimba radical aspectul unei încăperi prin simpla vopsire a unui perete într-o altă culoare. În acest fel, vei transforma peretele într-un important element decorativ. Ar fi bine să alegi un perete mai mare și pe care să fie cât mai puțină mobilă, astfel încât să-l pui în valoare. Îți recomandăm să-l vopsești într-o culoare caldă: scorțișoară, teracotă sau alte nuanțe plăcute de maro.

4. Pernele decorative și covoarele transformă aspectul camerei

Dacă vrei să faci o schimbare de decor în locuință, dar fără să investești mulți bani și fără să renovezi, poți înlocui doar covoarele și pernele decorative. Ideal ar fi ca pernele și covoarele să fie de aceeași culoare. Spre exemplu, roșu este o alegere inspirată, pentru că inspiră căldură și energie, exact ceea ce ne lipsește în această perioadă a anului.

5. Draperiile adaugă un plus de eleganță

O altă idee foarte simplă și de efect este schimbarea draperiilor dintr-o încăpere. Acest mic detaliu poate influența foarte mult decorul unei camere. Pentru toamnă și iarnă îți recomandăm să alegi un material elegant, cum este catifeaua sau plușul, iar culoarea să fie una caldă, plăcută. Evită nuanțele închise, pentru că acestea vor întuneca prea mult încăperea.

Inspiră-te din ideile prezentate mai sus și transformă și tu decorul casei tale prin metode simple, ieftine și de efect!